HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ağustos 2016 Çarşamba Saat: 09:19

TORUN’DAN ‘TORBA KANUNU’NA SERT TEPKİ

  CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve Genel Kurula gönderilen yeni torba kanunla birlikte AKP iktidarının devletin için boşaltma yönünde yaptığı düzenlemeye sert tepki gösterdi. Torun, 15 Te
TORUN’DAN ‘TORBA KANUNU’NA SERT TEPKİ

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve Genel Kurula gönderilen yeni torba kanunla birlikte AKP iktidarının devletin için boşaltma yönünde yaptığı düzenlemeye sert tepki gösterdi.

Torun, 15 Temmuz’da yaşanılan ve peşinden OHAL kararnamelerini fırsata çevirmeye çalışan iktidarın şimdi de bir torba yasayla yapılacak Cumhuriyetin temel kurum ve kuruluşlarının mal varlıklarını Özelleştirme İdaresine devretme çabalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Torun yaptığı açıklamada; “Bu yasa devletin içini boşaltmak demektir. Babanızın malını mı satıyorsunuz? Cumhuriyetimizin gözbebeği olan kuruluşlarının mal varlıklarını Özelleştirme İdaresine devredip yok pahasına elden çıkarmak nasıl bir vicdansızlıktır.

Bankaların, fabrikaların, hava, deniz, demiryolu ulaşımlarının, yer altı yer üstü kaynaklarımızın özelleştirilmesi çocuklarımızın geleceğini satmak demek değil midir?  AKP iktidarı toprak bütünlüğümüzü ekonomik olarak parçalamak istemekte, hepimize emanet olan vatan topraklarını “Ben istiyorum, istediğimi satarım, istediğimi yaparım demekte, bu vatana, bu millete ihanet etmektedir.” dedi.

 

“DEVLETİN KAPISINA KİLİT VURUN RAHATLAYIN”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, 14 yıldır AKP iktidarın devlete zarar vermekten başka hiçbir şey yapmadığını söyleyerek, bunun en büyük örneği 15 Temmuz olduğuna dikkat çekti.

Torun, 14 yıldır devletin için FETÖ mensuplarıyla dolduran, 14 yıldır bu terör örgütünün değirmenine su taşıyan, herşeyi beraber yapan, “ne istediniz de vermedik” diyerek ihanetlerini itiraf edenlerin yaşanılanlardan hiçbir ders almadıklarını, almayacaklarının da altını çizdi.

Torun,   ülkesini seven hiç kimsenin böyle bir şey yapamayacağını söyleyerek, “Dünyanın neresinde görülmüştür, devletini dinamitleyen bir iktidar,  devlet bir yandan darbe ile uğraşırken siz devletin içini boşaltacaksınız. Bütün kritik öneme haiz kurumların varlıklarını, arazilerini her şeyini yok pahasına satacaksınız. Ülke güvenliğinizi açık bir tehdit haline getireceksiniz. Oldu olacak devletin kapısına kilit vurun rahatlayın.” diyerek bu kanunun asla çıkarılmaması gerektiğini savundu.

 

“DEVLETİ HARAÇ MEZAT SATIP BUNUN HESABINI VEREMEZSİNİZ”

 

111 devlet kurumunun içinin boşaltıldığını da iddia eden Torun açıklamasını şöyle noktaladı; “Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk Kültür Merkezi  Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, TÜBİTAK, MKE, Şeker Fabrikaları, DSİ, Karayolları, Merkez Bankası, İller Bankası, Vakıflar Bankası, DHMİ, TKİ ile beraber 111 devlet kurumunun içini boşaltan AKP iktidarının bu yanlışından bir an önce dönmesini istiyoruz.  Bu iktidarın bunun hesabını asla veremeyeceğini, artık ne Allah’ın, ne bu milletin bunu affetmeyeceğini belirtmek istiyoruz.” (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : TORUN’DAN, ‘TORBA, KANUNU’NA, SERT, TEPKİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız