HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ocak 2020 Pazartesi Saat: 10:25

POYRAZ: HALK CANINDAN BEZDİ

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, belediyeler hizmetlerini ücretlendiriyor; hükümet de vergiler ve zamlarla halkı canından bezdiriyor, dedi.
POYRAZ: HALK CANINDAN BEZDİ

         Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, belediyeler hizmetlerini ücretlendiriyor; hükümet de vergiler ve zamlarla halkı canından bezdiriyor, dedi.

         “Asgari ücret, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan artışlar yetersiz kalırken tüketim mallarına yapılan zamlar ve yeni vergiler yoksulluğu artırıyor.” diyerek tepki gösteren Poyraz  “Ekonomik krizin yükü işçi ve emekçilere yıkılmaya devam ediliyor. Pazar ve marketlerdeki enflasyonla iktidarın açıkladığı enflasyon birbirine uymuyor. Enflasyon düşük gösterme politikaları devam ettiriliyor” diye konuştu.

BELEDİYELER ÖZELLEŞTİ Mİ?

         Belediyeler özel şirket gibi çalışıyor diyen Poyraz şunları söyledi: “Sanki belediyeler özelleştirildi. Kamu hizmetini unuttular. Merkezi iktidar gibi belediyeler de yükü halkın sırtına yıkıyor. Buna Deli Dumrul politikası da denebilir. Kaldırım, yol yapılıyor parasını halktan alınıyor. Mahalle yapılan köylerde kanalizasyon hizmeti yok ama fosseptik kuyuları doluyor, boşaltmak için para alınıyor. Şimdi de Ordu Büyükşehir Belediyesi, Evsel Katı Atık Aktarma ve Bertaraf Bedeli adıyla yeni bir ücretlendirme planlaması yayımladı. Planlama yaparken tesis ve yapım maliyeti, depolama, aktarma, kira, bakım onarım, araç ve makine kiralama, akaryakıt, işçi ve idari personel gideri de hesaplanarak yük halkın sırtına yıkılmaktadır.  Belediyeler özelleşti mi? Bu kabul edilemez. Belediyeler kamu hizmeti için vardır. Hizmet parayla yapılamaz.

YOKSULLUK ARTIYOR

         Bütçede yatırıma pay ayrılamadı. Bütçede yeni vergiler var. Trafik cezalarından elde edilecek gelir de hesaplanıyor. Çok kazanandan daha çok vergi alınmalı. İşçi ve emekçilerin maaşlarından kesilen vergi yüksek. Yetinmediler, yeni vergilerle daha da yoksullaşma olacak. İşçi ve emekçilerin alım gücü düşüyor. Pazardaki enflasyon başka iktidarın açıkladığı enflasyon başka.

MAAŞLARA ZAM HESABI YANLIŞ YAPILIYOR

         Asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışların yeterli değil. Asgari ücret ve maaşlara yapılacak artış hesaplanması yapılırken geçmiş dönemin enflasyon hesabı yapılıyor. Oysa artış hesabı yapılırken geçmiş dönemim enflasyonunun hesabı yanında gelecek yılın tahmini enflasyonunun da hesaba katılması gerekir. Yalnızca geçmiş dönemi hesaba katmak, işçi ve emekçilerin mağduriyetini kalıcı yapmaktadır.”

        

 

Anahtar Kelimeler : POYRAZ:, HALK, CANINDAN, BEZDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız