HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Mart 2020 Salı Saat: 07:57

AKÇA’DAN ‘DON’ UYARISI

Bölgemizde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, üreticileri don riskine karşı uyardı. Yüksek kesimlerde etkisi gösteren kar yağışı nedeniyle üreticilerin dikkatli olmasını isteyen
AKÇA’DAN ‘DON’ UYARISI

Bölgemizde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, üreticileri don riskine karşı uyardı.

Yüksek kesimlerde etkisi gösteren kar yağışı nedeniyle üreticilerin dikkatli olmasını isteyen Akça, bahçelerinin uygun yerlerinde saman, lastik yakmak veya tütsüleme makinalarıyla tütsü yapılması gerektiğini söyledi.

Son iki gündür mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklığı dolayısıyla fındığın don riski ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Akça şunları söyledi:Sevgili çiftçilerimiz geçtiğimiz haftalarda mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı dolayısıyla fındıklar yaprağını açmaya başlamış ve karanfiller oluşmuştu.

Son iki gündür ise mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklığı dolayısıyla 200-300 rakım aralığında yağmur ve karla karışık yağmur,300 rakım ve yukarısında ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülmüştür. Çiftçilerimizin TZOB genel merkezi, ziraat odaları ve valiliklerce yapılan meteorolojik değerlendirmelere uyarak oluşabilecek muhtemel zirai dona karşılık önlemlerini almaları gerekmektedir.

Bu önlemlerin başlıcaları bahçelerinin uygun yerlerinde saman, lastik yakmak veya tütsüleme makinalarıyla tütsü yapmaları gibi uygulamalardır”  (Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)

Anahtar Kelimeler : AKÇA’DAN, ‘DON’, UYARISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız