HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Mart 2020 Pazar Saat: 11:01

“EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI” SERMAYEYE DESTEK

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik paketi eleştirerek, “Önlemler alınıyor, sermaye gruplarına müjde veriliyor ancak fabrikalardaki, atölyelerdeki işçilere yönelik iyileştirme
“EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI” SERMAYEYE DESTEK

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik paketi eleştirerek, “Önlemler alınıyor, sermaye gruplarına müjde veriliyor ancak fabrikalardaki, atölyelerdeki işçilere yönelik iyileştirme düşünülmüyor.” dedi.

            Sermaye gruplarının borçlarının ertelendiğini ancak işçilerin borçlarına çözüm üretilmediğini söyleyen Poyraz, “Virüs nedeniyle insanlar yaşam tehditi altında, yetmiyor işçiler işsizlikle karşı karşıya. Yaşanan sorunlardan çıkış yolunu işçi atarak bulan sermaye grupları iktidarın yeni desteğiyle rahatladı. İşçiler yine yükün altında ezilmeye mahküm edildi.” dedi.

            İşçiler ücretli izin hakkı kullanmalı

            Virüs nedeniyle yaşanan krizden sermaye kurtarılıyor. İşçilerin ücretli izin hakkı konusunda çözüm üretilmiyor. İşsizlik Fonu işçilerin zor günlerinde kullanabileceği bir birikimdir. İşsizlik Fonu’ndan yararlanma kolaylaştırılmalıdır. Pakette işçilere yönelik bir müjde yok. Sermaye çevrelerinin borçları ertelenirken işçilerin borçlarında bir erteleme yapılmıyor. Krizin yükü işçi ve emekçilere yıkılmak isteniyor. İşten atmalar, ücretsiz izinler yasaklanmalı. Hem ekonomik hem de sağlık bakımından korunması gereken işçilerdir. Fabrikalardaki önlemler göstermelik. Tek çözüm işçilerin ücretli izin haklarını kullanabilmeleridir.” dedi.

            Fabrikalar da kapatılabilir

            Poyraz, “Temek gereksinimler bakımından çalışması zorunlu olan fabrika ve iş yeri dışındakiler geçici olarak kapatılsın ve bu süre içinde tüm işçiler ücretli izine çıkarılsın. Çalışması zorunlu fabrikaların için ise işçilerin ve sendikaların da dahil olduğu bir denetimle periyodik sağlık kontrolü sağlansın ve azami hijyen önlemleri alınsın.” dedi.

            Çözüm, ortak akılla olur

            İktidarın kendisinden başka hiç kimsenin görüşüne önem verdiğini, hatta dinlemediğini belirten Poyraz, “Krizden çıkmanın birinci koşulu ortak akıldır. Her kesiminin temsilcilerinin görüş ve önerilerin dikkate alınmalıdır. Önerilen pakette işçilere, köylülere, küçük esnaflara çözüm yok. Bu paketin gerçek adı, sermaye gruplarını kurtarma operasyonudur.

           


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız