HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Eylül 2016 Cuma Saat: 10:25

TOPÇAM ÇÖP DERYASINA DÖNMÜŞ!

Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Topçam Mahallesi çöp deryasına dönüşmüş. 9 günlük Kurban Bayramı nedeniyle yaylaların yolunu tutan yerli ve yabancı turistler, Topçam merkezde karşılaştıkları manzara karşısında şoka girdiler.
TOPÇAM ÇÖP DERYASINA DÖNMÜŞ!

Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Topçam Mahallesi çöp deryasına dönüşmüş. 9 günlük Kurban Bayramı nedeniyle yaylaların yolunu tutan yerli ve yabancı turistler, Topçam merkezde karşılaştıkları manzara karşısında şoka girdiler.

40 yıldır Belde Belediyesi olarak belediye hizmetlerinden faydalanan Topçam, 2014 yılı seçimlerinden sonra Ordu’nun büyükşehir olmasıyla birlikte kapanmıştı. Mesudiye Belediyesinin uhdesinde kalan Topçam’a maalesef çöp konusunda yeterli hizmet gitmediği ortaya çıktı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay döneminde başlatılan ‘Yeşil Yol’ projesinin de hayata geçmesiyle birlikte birbirine bağlanan yayla yolları güzergahı içinde bulunan Topçam mahallesi geçmişte Mesudiye ilçesinin Yeşilalan Yaylası ve beldesi ile beraber en gözde yerleşim alanları arasında yer alıyordu.

Yeşil Yol projesi ile birlikte Ordu’da büyük hedefler ortaya konulan çalışmalara maalesef Mesudiye’de ilgili yetkililer neden oldukları manzaralarla bu projeye de gölge düşürmeye sebep oldular. Bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan Topçam ve Yeşilalan’da turistler ortaya çıkan manzara karşısında oldukça sert tepkilerde bulundular.

Bir grup ziyaretçide ortaya koydukları tepkide; “Ordu ve Ordu’nun nezih yerleri bu tür manzaraları ve görüntüleri hak etmiyor. Bizler buralara çevre illerden tavsiyeler üzerine geliyoruz. Ama gördüğümüz görsel kirlilik karşısında bütün tabiat aşkı hevesimiz sönük kalıyor. Özellikle turizm alanlarının böylesine sahipsiz bırakılması turizm adına da pek hoş değil. 

Turizmde marka ve turizm şehri olma yolunda aday olan Ordu’da yetkililerin buralara daha çok sahip çıkması gerekiyor diye düşünüyoruz. Buna bir önlem alınmaz ise Ordu gelecek yıllarda yayla turizmi adına çok şey kaybeder. Örneğin bizler bir daha gelmeyi düşünmeyiz. 

Bizler yazılı basının internet sayfalarından okuduğumuz haberlerde Ordu’da çöp sorunu kalmadı haberlerini okuyunca çok sevinmiştik. Oysa Ordu çöp deryasında boğulmuş da bizim haberimiz olmamış. Yetkililer bir an önce bu manzaranın tekrarının yaşanmayacağı bir şekilde müdahale etmeleri için göreve davet ediyoruz” dediler. 

Gazetemiz haber merkezinin Topçam mahalle sakinlerinden edindiği bilgilerde de Mesudiye Belediyesinin çevre temizliği ve çöp toplama konusunda Topçam’a karşı oldukça ilgisiz kalındığını tespit etti. 

Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada; “Çöp sorunumuzu defalarca belediyeye bildirmemize rağmen gördüğünüz manzara işte ortada. Hizmette ayrım yapmayacağız diyerek geldikleri koltukların hakkını vermelerini bekliyoruz. Biz buranın yerli halkı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak taleplerimiz ve çağrılarımız karşısında da sahipsiz kalmamıza da üzüntü duymaktayız. Artık sesimizi birilerinin duymasını bekliyoruz” diye konuştular.  (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : TOPÇAM, ÇÖP, DERYASINA, DÖNMÜŞ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız