HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Eylül 2016 Cuma Saat: 10:26

Kent Bayramlaşması Yapıldı

Ordu’da, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen kurum ziyaretleri ve “Kent Bayramlaşması” gerçekleştirildi.
Kent Bayramlaşması Yapıldı

Ordu’da, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen kurum ziyaretleri ve “Kent Bayramlaşması” gerçekleştirildi.

 

Bayramlaşma programına ilk olarak Huzurevi ziyareti ile başlandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  Baro Başkanı Av.İlhan Kurt, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve diğer protokol üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Ahmet Cemal Mağden Huzurevini ziyaret etti.

 

Huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek bayramlaşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaşlılara karanfil ve çeşitli hediyeler vererek bayramlarını kutladı. Huzurevi sakinlerine hitaben bir de konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, büyüklere, yaşlılara bakmanın ve onların hayır dualarını almanın dinimizin emri olduğunu belirterek, “Sizler, bu memlekete çok emek sarf ettiniz. Sizlerin sayesinde rahat ve huzur içerisindeyiz. Büyüklerimiz, yani sizler olmasıydınız, bizler de buralarda olmazdık. Büyüklerine, yaşlısına, sahip çıkmayan, onlara huzurlu yaşama ortamı sağlamayan milletler, geleceğinden de bir şey beklemesin. Yüce dinimiz, ‘siz, büyüklerinize nasıl davranırsanız, Allah’ta size öyle davranacak nesiller meydana getirir’ diyor. Bundan dolayı büyüklerimize sahip çıkacağız. Büyüklerimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak anlamına gelir. Eğer medeni bir toplumdan bahsediyorsak, hele hele Müslümanız diyorsak, büyüklerimizi bakıp, gözetmemiz ve onların gönlünü hoş etmemiz lazım. Sizleri burada rahat ve huzurlu görünce, biz de mutlu ve huzurlu oluyoruz. Sizin mutlu, huzurlu ve rahat olmanız, bizim için her şeyden önemli. Allah sizlere sağlık, sıhhat içinde yaşamayı nasip eylesin Elemsiz, kedersiz nice bayramlara kavuştursun sizleri” dedi.    

 

Huzurevi ziyaretinin ardından İl jandarma Komutanlığına geçen Vali  Balkanlıoğlu ve protokol mensupları, buradaki askeri personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Daha sonra Polisevi’ne geçen Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki protokol mensupları,  burada Emniyet Teşkilatı mensuplarının bayramını kutladı.

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol mensupları, kurum ziyaretlerinin ardından Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesince, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ‘Kent Bayramlaşması’ programına katıldı.

 

Kent Bayramlaşmasına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Seyit Torun, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kent Bayramlaşması programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu,  “Bayramlar, acı ve kederlerin paylaşıldığı, dostlukların pekiştirildiği, çok güzel adetlerimizin cereyan ettiği dini günlerdir. Bayramda, küsler barışır, fakir fukara hatırlanır, hatta ahirete intikal etmiş geçmişler hatırlanır, mezarları ziyaret edilip, dua edilir, çocuklar sevindirilir, yetimler, öksüzler sevindirilir. Çok güzel duygular yaşanır, yaşatılır. Şu anda her partiden, her kesimden tüm insanlar bir arada. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Kötü niyetli insanlara da fırsat vermesin” diyerek, Orduluların Kurban Bayramını kutladı.

 

Tüm Orduluların Kurban Bayramını kutlayan Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, “Ordu’nun tüm renklerinin bir arada olduğu, birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyorum. İnşallah bir daha 15 Temmuz gibi acı hadiseleri bu topraklarda yaşamayız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

 

Ordulular olarak Ramazan ayını buruk geçirdiklerini dile getiren Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Geçen bayramı buruk yaşadık. Perşembe ve Fatsa’nın arka kısımlarındaki ilçelerde sel ve heyelan felaketi ile karşı karşıya kaldık ve afete maruz kalan insanlarımızın durumu bizi üzdü. Ardından 15 Temmuz sürecini yaşadık. Allah’tan diliyorum ki, bu ülkeye hiçbir felaketi, hiçbir darbeyi yaşatmasın.   Hep birlikte barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içerisinde bu ülkede hep beraber yaşayalım” şeklinde konuştu.

 

Orduluların 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çok güzel birlik ve beraberlik örneği gösterdiğini vurgulayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bugün altıncısını gerçekleştirdiğimiz Kent Bayramlaşması Geçtiğimiz Ramazan Bayramında ilimizde çok ciddi bir sel olayı olmuştu. Onun burukluğu içinde Ramazan bayramını idrak etmiştik. Bayramdan sonra da 15 Temmuz sürecini yaşadık. Ordulu hemşerilerimizle beraber bir aya yakın bu demokrasi meydanımızda hem darbeye karşı koyma, hem de ülkemizi sahiplenme noktasında ilimiz iradesini ortaya koydu. Bu çerçevede sivil toplum örgütleriyle,  valisiyle, milletvekilleriyle, iktidarıyla, muhalefetiyle buradan çok güzel bir birliktelik doğdu. İlimiz, çok güzel bir ve beraber olma örneğini geçtiğimiz bayramdan buyana sağlamış oldu. Bu güzellikten dolayı tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin bundan sonra da devam ettirilmesini diliyorum. Bu bayram vesilesiyle Allah’tan birliğimizin, beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum”   

 

Protokol konuşmalarının ardından, bayramlaşma merasimi gerçekleştirildi. 

 (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : Kent, Bayramlaşması, Yapıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız