HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Eylül 2016 Pazartesi Saat: 10:48

YARILGAÇ’TAN HOŞ GELDİNİZ MESAJI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Tarık Yarılgaç, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında gençlere yönelik mesaj yayınladı. Rektör Yarılgaç’ın yazılı olarak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi; “2006’da başlattığımız
YARILGAÇ’TAN HOŞ GELDİNİZ MESAJI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Tarık Yarılgaç, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında gençlere yönelik mesaj yayınladı.

Rektör Yarılgaç’ın yazılı olarak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi; “2006’da başlattığımız bilim seferberliğinde sizler de birer eğitim neferi olarak giderek büyüyen Ordu Üniversitesi ailesinin önemli bir ferdi oldunuz. Ülkemizin parlak geleceğindekayda değer roller üstelenecek olan siz genç nesiller; bilim, sağlık, spor ve sanat dallarında Üniversitemizde çeşitli eğitimler alacak ve aldığınız eğitimler neticesinde, ülkemizin kalkınmasından çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasına, bilimin ilerlemesinden gelenekve göreneklerimizin yaşatılmasına kadar çok geniş bir yelpazede bu vatanın ve milletin her unsuruna, mukaddes her değerine katkı sağlayacaksınız. Yüzyıllara dayanan kadim kültürümüz de sizin sayenizde ebediyete dek yaşayacaktır.

Hayatın bir bayrak yarışına benzediğini sizlere hatırlatarak şunu belirtmek isterim ki sizler; lisans, lisansüstü ve doktora çalışmalarınız ile bilim yolunda sağlam adımlarla yürüyerek sonsuza kadar payidar kalacak olan bu aziz millete ve devlete üstün çabayla hizmet etmeyi bir görev bilmelisiniz.

Gençler, hayat bir hamura benzer; bu hamura şekil verecek olanlar sizlersiniz. Kendinize daima hedefler belirlemeli ve bu hedefler doğrultusunda üniversite yaşamınız boyunca çalışmalar yapmalı, tabir-i caizse gecenizi gündüzüne katarak çalışmalısınız. İfade ettiğimiz bu merhalelerden sonra hayatınıza, ailenize, vatanımıza ve milletimize doğru bir istikamet verebilirsiniz. Başarının anahtarının çalışmak olduğunu hiçbir zaman unutmayınız.“İlim Çin’de de olsagidip alınız.” sözü bilgi ve çalışmaya gösterilmesi gereken ehemmiyeti açıkça ortaya koymaktadır. Dolayısıyla sizler her zaman bilimden faydalanarak kendiniz, aileniz ve ülkeniz için çalışmalısınız.

   Atalarımızın da dediği gibi dert çekmeden bal yenmez. Hayatınız boyunca hiçbir şey size bir altın tepside sunulmayacak. O zaman hayat boyu yılmadan çok çalışmanız gerektiğini hatırlayacaksınız. Einstein, “ Hayat, bisiklet kullanmaya benzer; durursanızdüşersiniz.” diyor. Durmadan, yılmadan çalışarak her şeyin üstesinden gelip birçok şeyi başaracağınızı işte o zaman göreceksiniz.

 Ordu Üniversitesinin bütün sevgili öğrencileri, başarının tek anahtarının çalışmak olduğunu sizlere bir kez daha hatırlatarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını tüm kalbimle temenni ederek hoş geldiniz.” (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : YARILGAÇ’TAN, HOŞ, GELDİNİZ, MESAJI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız