HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2016 Çarşamba Saat: 09:47

“Türkiye'yi size miras bırakacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da katıldığı okul açılış programında çocuklara, ‘Türkiye’yi size miras bırakacağız’ ve ‘yaramazlık yapmaktan korkmayın’ tavsiyelerinde bulundu. Kılıç
“Türkiye'yi size miras bırakacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da katıldığı okul açılış programında çocuklara, ‘Türkiye’yi size miras bırakacağız’ ve ‘yaramazlık yapmaktan korkmayın’ tavsiyelerinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu tavsiyesi tören alanında renkli esprilere neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın annesi Eczacı İlhan Hazinedar’ın adına Fatsa İlçesi'nde eğitime kazandırdığı ortaokulun açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada eğitime yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal'in önce millet mekteplerini açması, her tarafa okul yapmasının temel nedeni şuydu; diyordu ki Gazi, 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığımızı elde edemeyiz'. Okuyarak, fabrikalar kurarak, mimar, mühendis, avukat, vali, kaymakam yetiştirerek biz çağdaş uygarlığı yakalayacağız" dedi.

 Hedefinin ülkenin her tarafına okul yapmak olduğunu sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu; "Bana deseler ki 'Bu ülkeye önce ne yapmak istiyorsun, ilk hedefin ne olacak?' düşündüğüm ve bundan yıllar önce söylediğim bir söz var. Türkiye'nin her tarafını okullarla donatırım. Eskiden kız çocukları okula gitsin mi gitmesin mi, tartışmaları olurdu. Ama çok şükür bugün bütün anneler, kız çocuklarının okula gitmesini istiyor ve her anne diyor ki 'Benim çocuğum benden daha iyi yetişsin'. Bu noktaya geldik. Çocuklar, umudumuz sizsiniz. Bu ülkenin geleceği sizsiniz" diye konuştu.

“ATATÜRK ÖNCE MİLLET MEKTEPLERİNİ AÇTI”

Kılıçdaroğlu kendi çocukluğunda eğitimde yaşanan zorlukları da anımsatarak şöyle devam etti; "Sizin yaşlardayken, Anadolu'nun o ilçesinden bir başka ile veya ilçeye gitmek başlı başına bir sorundu. Ama biz eğitimle bunların tamamını aşmasını bildik. Bize bu imkanı sağlayanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının olduğunu sakın unutmayın. Osmanlı'nın son döneminde Cumhuriyet kurulduğunda kadınlarda okuma yazma oranı binde 8, erkeklerde yüzde 7. Dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal'in önce millet mekteplerini açması, her tarafa okul yapmasının temel nedeni şuydu; diyordu ki Gazi, 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığımızı elde edemeyiz'. Peki ekonomik zaferlerle nasıl taçlandıracağız? Okuyarak, fabrikalar kurarak, mimar, mühendis, avukat, vali, kaymakam yetiştirerek biz çağdaş uygarlığı yakalayacağız" şeklinde konuştu. "YARAMAZLIK YAPMAKTAN KORKMAYIN"

Kılıçdaroğlu, çocuklara 'merak edin' nasihatinde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaramazlık yapmaktan korkmayın. Sizin yaramazlık yapma hakkınız var. Size hep uslu durun, diyoruz. Sakın öyle bir köşede oturup da hiç sesini çıkarmayan bir çocuk olmayın. Dünyayı merak edin. Amerikalıların Mars'a gönderdikleri uzay aracının adı 'merak'. Hayatı sorgulayacaksanız merak hep önderiniz olsun. Merak edin her şeyi. Eğitime yapılan yatırım dünyanın en verimli yatırımıdır. Dolayısıyla eğitime harcanan her kuruş, insanlığa harcanmış her kuruş demektir. Sizlerden büyük beklentilerimiz ve büyük umutlarımız var. Her çocuğun okula gitmesi, her çocuğun geleceği sorgulaması bizim açımızdan çok önemli" “TOPLUMUN ÖNDERİ SİZLERSİNİZ” Öğretmenlere de önemli tavsiye ve önerilerde bulunan Kılıçdaroğlu; "Sevgili öğretmenlerim, ellerinizden öpüyorum. Sizlere hayatım boyunca hep saygı duydum. Hep saygı duymaya devam edeceğim. Sizler bu ülkenin geleceğini şekillendirecek olan kişilersiniz. Sizler toplumun önderisiniz. Eğriyi ve doğruyu çocuklarımıza öğretensiniz. Geleceği inşa eden insanlarsınız. Sizlerin pek çok sorunu var, onu biliyorum. O sorunların aşılması gerekir, onu da çok iyi biliyorum; ama öğretmen kardeşlerim de herhalde şunu çok biliyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cephedeyken Ankara'da öğretmenlerin toplantısı olur. Cepheden gelir ve öğretmenlerin toplantısına katılır. Neden? Öğretmenlere verdiği önemi göstermek için çünkü o toplumu geleceğe hazırlamak durumundaydı. Bu ülkeyi kuranlar bize Türkiye'yi miras olarak bıraktı. Bizler Türkiye'yi size miras olarak bırakacağız. Daha güzel bir Türkiye için. Kendi içinde barışık, farklı düşünceleri saygıyla karşılayan güzel bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" diye de konuştu. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : “Türkiye'yi, size, miras, bırakacağız”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız