HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mayıs 2020 Pazartesi Saat: 10:30

ORDU’DA SOKAĞA ÇIKMA KEYFİ DORUKTAYDI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar haricindekilerin dün evlerinde kalmasını istedi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında
ORDU’DA SOKAĞA ÇIKMA KEYFİ DORUKTAYDI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar haricindekilerin dün evlerinde kalmasını istedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığını hatırlatan Vali Yavuz, yaşlıların uzun zaman sonra geçen hafta belli saatler arasında sokağa çıkarak gönüllerince vakit geçirmelerine duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Yavuz; "65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız ikinci kez yarın 12.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkacaklar. Kovid-19 salgınında risk altında olan bu vatandaşlarımızın, riskten uzak rahatça sokaklarda gezebilmelerine imkan sağlayabilmek amacıyla, onların sokağa çıkış saatlerinde diğer vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarını özellikle istirham ediyorum” dedi.

Yaşlıların bu süreçte büyük özveri ve fedakarlıkta bulunduğunun da altını çizen Vali Yavuz, şunları söyledi:

"Bizler de onlara anlayış göstererek, onlar için bu fedakarlığı çok görmeyelim. Gelin, pazar günü 12.00-18.00 saatleri arasında sokakları, caddeleri, parkları, meydanları onlara bırakalım. Onlar da riskten uzak gönüllerince, hoşça vakit geçirsinler. Hep birlikte onları mutlu edelim. Yaşlılarımıza hiçbir zaman saygıda ve hürmette kusur etmeyen kıymetli hemşehrilerimizin bu fedakarlıkta bulanacağına yürekten inanıyorum."

Vali Yavuz’un bu isteğine duyarsız kalmayan Ordulular da, sokağa çıkma yasağının ikinci kez esnetilen 65 yaş ve üzeri vatandaşları ziyadesiyle memnun etti. Vatandaşlar dün sahilde yürüyüşe çıktı, ağaçların gölgesinde serinleyip, doğanın keyfini sürdüler. 

Bu arada bir hafta sonra yeniden sokaklarla buluşan vatandaşlar güneşli havanın keyfini sürdü. Sahillere ve meydanlara akın eden vatandaşlar, izinli günlerinde hem deniz havası aldı, hem de arkadaşlarıyla açık havada sohbet etme imkanı buldular.

Hava sıcaklığının da yüksek olması nedeniyle bazı vatandaşlar ağaçların gölgesinde oturarak doğanın keyfini çıkartıren, bazıları ise günlük gazete ve kitap okumanın keyfine vardılar.

Uygulamalar esnasında ayrıca polis ekipleri sokağa çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda sık sık uyardılar.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, SOKAĞA, ÇIKMA, KEYFİ, DORUKTAYDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız