HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2020 Çarşamba Saat: 11:16

KARA KAPLUMBAĞASI DOĞAYLA BULUŞTURULDU

Ordu’nun Ünye ilçesinde duyarlı vatandaş Fulya Cin tarafından Cüri Mevki Devlet Sahil Yolunda Ters çevrilmiş ve hareketsiz bir şekilde bir kaplumbağa buldu. Durumu Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürl
KARA KAPLUMBAĞASI DOĞAYLA BULUŞTURULDU

Ordu’nun Ünye ilçesinde duyarlı vatandaş Fulya Cin tarafından Cüri Mevki Devlet Sahil Yolunda Ters çevrilmiş ve hareketsiz bir şekilde bir kaplumbağa buldu. Durumu Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım a ihbar etti ve bir kutu içinde muhafaza altına aldı.

             Türünün halk dilinde tosbağa adı verilen Kara Kaplumbağası (Testudo graeca )  olduğu belirlenen kaplumbağa Doğa Koruma Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından ilçede hizmet veren Özel Karadeniz Veteriner Kliniğine götürüldü. Burada Kara kaplumbağasının Veteriner Hekim Kemal Aydın tarafından İlk müdahalesi ve muayenesi yapıldı. Herhangi Bir sağlık problemi olmadığı tespit edildi.

            Daha sonra karakaplumbağası Ünye Şefi Saygın Yıldırım Tarafından Ordunun Ünye İlçesi SahilKöy Mevkiinde Bulunan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait ÇINARSUYU TABİAT PARKINDA habitatına uygun alanda tekrar doğayla buluşturuldu.

            Yetkilerden alınan bilgilere göre, Kara kaplumbağası (Testudo graeca ) yayılma Alanı dünyada Güney Avrupa, Kuzey Afrika’dır. Türkiye’de ise tüm bölgelerde görülür. Geniş yelpazede çeşitli bitkilerle, onların yapraklarıyla, çiçekleriyle ve meyveleriyle beslenen ot obur bir türdür. Çok nadir olarak da hayvan leşleriyle beslenir.

Toplam vücut uzunluğu Maksimum 20 cm kadardır. Habitatı orman içi, orman açıklıkları, yol kenarları, su kenarları, Taşlık, kayalık alanlar, Çayırlar, Makilikler, Tarlalar, Bağ, bahçeler, bozkırlardır. Aktivasyon Zamanı yılın Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül,  aylarıdır. Yılın diğer aylarını kış uykusunda geçirir.

 

 

Anahtar Kelimeler : KARA, KAPLUMBAĞASI, DOĞAYLA, BULUŞTURULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız