HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Haziran 2020 Pazartesi Saat: 10:11

VARGELOĞLU, OKUL ZİYARETLERİNE BAŞLADI

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilin en eski okulu olan Ordu Lisesine ziyarette bulundu. Ziyarette, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Avni Günay ve Şube Müdürü Erol Başar da hazır bulunurken, İl Millî Eğitim Müdür
VARGELOĞLU, OKUL ZİYARETLERİNE BAŞLADI

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilin en eski okulu olan Ordu Lisesi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Avni Günay ve Şube Müdürü Erol Başar da hazır bulunurken, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, okul müdüründen ve idarecilerden yapılan ve planlanan onarım, tadilat çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Okul ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen Ordu Lisesi ziyaretinde, yapılması gerekenlerle ilgili talimatlarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelenerek 20 Haziran 2020 tarihinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav öncesinde, Bakanlıkça belirlenmiş önlemler konusunda yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İl Eğitim Tarihi Müzesi'ni Ziyaret Etti

Vargeloğlu, ayrıca Ordu Lisesi'nde kurulan İl Eğitim Tarihi Müzesi'ni de ziyaret etti. Bakanlığın Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde, ilimizin ilk lisesi olan Ordu Lisesi'nde açılan ve eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan; eğitim materyalleri ile araç ve gereçlerden oluşturulan "Ordu İl Eğitim Tarihi Müzesi"ni İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Avni Günay ve Şube Müdürü Erol Başar ve ziyarette bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, okul müdüründen bilgi aldı.

Ordu Lisesi'nde kurulan İl Eğitim Tarihi Müzesi ziyaretinde, müzede bulunan evrak ve araç-gereçlerle ilgili okul idarecilerinden bilgi alan Vargeloğlu, müzede incelemelerde bulundu.

"İl Eğitim Tarihi Müzesi" gençlerin millî, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; sanat eserleri, müze ve anıtlar gibi millî değerlerimizi tanıyan, bugünkü yaşantıları ile geçmiş yaşantılar arasında nesneler aracılığıyla bağlantı kurarak, gözlem, mantık, hayal gücü ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla; Bakanlığın Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde mevzuat hükümleri doğrultusunda her ilde bir olmak üzere kuruldu.

Ordu Lisesi'nde açılan "İl Eğitim Tarihi Müzesi"nde il genelinde eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan; evrak, doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, film şeridi, dia, eğitim araç ve gereçleri, özellikle geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri ile objeler yer almaktadır.  

İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılması toplumda farkındalık oluşturulması ve müzelerin okulların yaşayan bir birimi ve etkin bir öğrenme ortamı hâline getirilmesi amaçlandı.

 

Anahtar Kelimeler : VARGELOĞLU, OKUL, ZİYARETLERİNE, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız