HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Haziran 2020 Perşembe Saat: 09:05

ŞAHİN: SU HAVZALARI KİRLENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair konuları değerlendirdi. Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplantı ge
ŞAHİN: SU HAVZALARI KİRLENİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair konuları değerlendirdi. Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplantı gerçekleştiren Şahin, Kabadüz ve Mesudiye’de ki maden ocağı atıkları hakkında vatandaşların şikayetlerini dile getirdi.

Su havzalarının süratle kirlendiğinin altını önemle çizen Şahin, yaptığı konuşmada; “Kabadüz ilçesinde bulunan Kuylu, Hacılar, Karaağaç, Güzelyalı ve Melet ırmağına kadar olan bölgeyi etkileyen maden ocağından sızan atıklar, yeraltı sularını ve Melet ırmağına karışarak bölgede ki bütün su havzalarını kirlettiği söylenmektedir.

İçme sularını kirlettiği için OSKİ ve doğayı kirlettiği içinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerine buradan çağrı yapıyoruz. Bölgede yaşayan insanların şikayetlerine kulaklarını kapatmasınlar. Geçen hafta Mesudiye ilçemizde ki bazı sorunlara dikkat çekmiştik. Yine bu ilçemiz sınırları içerisinde bulunan yerleşim alanlarının kanalizasyon boruları doğrudan melet ırmağına bırakılmaktadır.

Yine Melet ırmağı üzerine kurulması planlanan HES’ler ve ruhsat verilen taş ocağı çalışmaları doğa katliamına neden olmaktadır. Doğayı katletmekten başka bir işe yaramayan HES projelerinden de süratle vazgeçilmelidir” dedi.

OBB’nin önünde ki büstlere de dikkat çeken Şahin, kaynakların çarçur edilmesine karşı olduklarını dile getirdikten sonra, Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan kaldırım çalışmalarının zamanlamasının uygun bir zaman da olmadığını söyledi.

Mehmetçik Parkı düzenlemelerine de değinen Şahin; “Şu anda ki çalışmalar buradaki esnafın iflasına neden olmaktadır. Yaklaşık olarak 3 aydır kapalı olan cafe ve çay bahçeleri henüz açılmıştı ki, önünde yapılan kaldırım çalışmaları iyice müşterilerin uzaklaşmasına neden oldu. Bir uyarımızda bu bölgede yapılacak çalışmalarda beton anlayışından vazgeçip olabildiğince ağaçları ve yeşilimizi korumamız gerektiği yönündedir” diye konuştu. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : ŞAHİN:, SU, HAVZALARI, KİRLENİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız