HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Haziran 2020 Cumartesi Saat: 13:26

ORDU’DA YELKENLER SUYA İNDİ

Ordu’da Yelken ve Kano Sporu Eğitim Projesi hayata geçirildi. Projeni tanıtımı için dün Ordu Kültür ve Sanat Merkezi (OKSM)’de program yapıldı. Düzenlenen programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet
ORDU’DA YELKENLER SUYA İNDİ

Ordu’da Yelken ve Kano Sporu Eğitim Projesi hayata geçirildi. Projeni tanıtımı için dün Ordu Kültür ve Sanat Merkezi (OKSM)’de program yapıldı. Düzenlenen programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, çok sayıda daire müdürü, protokol mensupları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Ordu'da yelken ve kano sporunu uluslararası hale getirmek için gerekli yatırımları yapacağına dair kısa bir süre önce sporculara söz veren Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu sözünü yelkenleri suya indirerek yerine getirdi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel ile birlikte programın ardından proje alanına geçen Başkan Güler, dün Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Akyazı Mevkiinde yapılan olan Yelken ve Kano Tesisi Eğitim Projesi’nin açılışını Ordulularla birlikte gerçekleştirdi.

Açılış kurdelasının kesiminin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada denizi, gölleri, menderesleri ve eşsiz kanyonları ile Ordu ilinin kano ve yelken sporu için ideal ortamlara sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Güler sporculara da söz vererek, “Siz merak etmeyin. Gerekli olan tüm yatırımları hayata geçiriyoruz. Ordu ilini bu sporların merkezi haline getireceğiz” dedi.

Başkan Güler, hem Akyazı Mevkii’nde hem de Gülyalı ilçesi Ordu-Giresun Havalimanı’nın yanında bulunan alanda hazırlattığı projelerin yanı sıra bu alanda kano ve yelken malzemeleri imalatlarının da Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi.

 

“MÜTHİŞ BİR COĞRAFYAMIZ VAR”

Başkan Güler, “Ordulu sporcularımız sayesinde yelken ve kano sporlarında ilimizin adını bütün dünyaya duyuracağız. Yelken ve Kano Federasyonları ile görüşmelerimiz ve iş birliğimiz devam ediyor. Bu kapsamda gerekli olan eğitim faaliyetlerini ve tesisleşmeyi gerçekleştirerek ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edecek altyapıyı, yürüttüğümüz projelerle oluşturuyoruz.

Müthiş bir coğrafyamız var. İlimizin coğrafi yapısı bu sporların yapılması için çok uygun. Çocukların ve gençlerin zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sunarak sağlıklı nesillerin yetişmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

“ORDU, HER ALANDA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK”

Ordu Valisi Tuncay Sonel’de yaptığı açıklamada; “Ordu, her alanda büyümeye devam edecek. Hep birlikte, Büyükşehir Belediyemizle, Altınordu ve bütün ilçe belediyelerimizle bütün kamu kurumlarımızla bir Ordu olarak hareket ederek büyüme hamlelerimizi hayata geçireceğiz.

Bugün bu muhteşem denizde çocuklarımızın, gençlerimizin, sporcularımızın heyecanları ve yüzlerinin gülmeleri her şeye değer. Denizin üzerinde ki şu güzel manzaraya bakar mısınız. Çocuklarımız ve sporcularımız ne kadar mutlu. İnşallah buradan uluslararası da nice sporcularımız çıkacak” şeklinde konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan’da, Ordu’nun gelişmesi adına Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliğinin projelerine her zaman destek vermeye devam edeceklerinin sözünü verdiler.

 

GÜLYALI’DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 Öte yandan yine Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu-Giresun Havalimanı’nın yanında bulunan toplam 1.100 m uzunluğundaki alanda hayata geçirilecek ve Uluslararası yarışlara ev sahipliği yapacak Gülyalı ilçesi Kano Yarış Parkuru ve Tesisleri Projesi’nde ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, YELKENLER, SUYA, İNDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız