HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Haziran 2020 Pazar Saat: 12:34

YÜZDE 97,9 ELLERİNİ YIKIYOR, YÜZDE 86 MASKE KULLANIYOR

Türk Kızılay bünyesinde bulunan Kızılay Akademi Başkanlığı, Kovid-19’un toplumda nasıl bir etki yarattığı ve vatandaşların salgın konusunda ne kadar bilinçli olduğunu belirlemek amacıyla 37 bin kişinin katılımıyla dev bir anket g
YÜZDE 97,9 ELLERİNİ YIKIYOR, YÜZDE 86 MASKE KULLANIYOR

Türk Kızılay bünyesinde bulunan Kızılay Akademi Başkanlığı, Kovid-19’un toplumda nasıl bir etki yarattığı ve vatandaşların salgın konusunda ne kadar bilinçli olduğunu belirlemek amacıyla 37 bin kişinin katılımıyla dev bir anket gerçekleştirdi.
 
Kovid-19 salgınının ilk gününden bu yana Türkiye’nin dört bir yanında her türlü imkânını seferber ederek vatandaşların ihtiyacına anında cevap veren Türk Kızılay, bünyesinde bulunan Kızılay Akademi aracılığıyla 16 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında Kovid-19’un toplumda nasıl bir etki yarattığına ilişkin 37 bin 296 vatandaşın katıldığı “Kovid-19 Algı ve Tutum Araştırması” başlıklı online bir anket gerçekleştirdi.
 
Yüzde 31’lik katılım oranıyla İstanbul’un ilk sırada bulunduğu 10 soruluk anketin sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 81’i salgına ilişkin haberleri televizyon, internet ve sosyal medyadan öğrendiğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 90’ı koronavirüsün bulaşma yolları, belirtileri ve risk grupları hakkında bilgi sahibiyken yüzde 48’i çevresindeki kişilerin yeteri kadar önlem almadığını ve yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti.
  
Kızılay Akademi Başkanlığı’nın “Salgına karşı nasıl korunuyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 97,9’u “ellerimi sık sık yıkayarak”, yüzde 97,6’sı “sosyal mesafeye dikkat ederek”, yüzde 97’si ise “yüze, göze, ağıza dokunmayarak” yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 86’sı maske kullandığını belirtirken yüzde 79’u maskenin koruyucu olmadığını düşündüğünü ifade etti.
 
Anket sonuçlarına göre Türkiye’de hayatın 6 ay içinde normale döneceğine inananların oranı ise yüzde 69,8 olarak belirlendi.

 

Anahtar Kelimeler : YÜZDE, 97, 9, ELLERİNİ, YIKIYOR, 86, MASKE, KULLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız