HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2016 Pazartesi Saat: 10:39

KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ TOPLANDI

“Ünye, engellilerin erişilebilirlik yönünden Türkiye’nin parlayan yıldızı” diyen Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Arslan Güdek, “Engelli vatandaşlarımız çok basit bir akülü araçla ilçenin her yerine gidebiliyor, Türkiye’nin
KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ TOPLANDI

“Ünye, engellilerin erişilebilirlik yönünden Türkiye’nin parlayan yıldızı” diyen Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Arslan Güdek, “Engelli vatandaşlarımız çok basit bir akülü araçla ilçenin her yerine gidebiliyor, Türkiye’nin hiçbir yerinde bu şekilde gidemezsiniz. Ünye’de belli sorunlar var ama bunlarda yavaş yavaş aşılıp çözülecek. Bunlarda çözüldüğünde Ünye engelliler için yaşanabilir, süper bir kent haline gelecek” dedi.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın başkanlığında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ünye Kent Konseyi Engeli Meclisi toplandı.   

Ünye Kent Konseyi Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Güdek, toplantıya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, “Ünye Kent Konseyi Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yalın başkanlığında Ünye Kent Konseyi Engelli Meclisi toplantısını Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübümüzde yaptık. Ünye’de engellilerin sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerimizi ilettik. Ünye Kent Konseyi bu sorunları gereken yerlere ulaştırma konusunda üzerlerine düşenleri yapacaktır” dedi.

Toplantıda engellilerin sorun ve taleplerini görüştüklerini belirten Arslan Güdek, “Ünye Kaymakamlığı binasında faaliyet gösteren Ünye Sosyal Hizmetler Birimi’nin Sabancı Çocuk Yuvasına taşınması ile engelli arkadaşlarımız oraya ulaşımda zorlanıyordu. Hatta giderken kaza geçiren arkadaşlarımızda olmuştu. Toplantımız da bu gündeme geldi.

Ünye’ye yeni kurulacak olan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte Ünye şehir merkezinde, asansörlü ve engellilerin rahatlıkla ulaşabileceği bir binaya taşınacağını öğrendik. Engelli arkadaşlarımızın hastaneye ulaşmakla ilgili sorunları, ayrıca Samsun ve Ordu araçlarında ve şehirlerarası yolculuklarda engelliler için hiçbir düzenleme olmaması bunları dile getirdik. Bu konuları engelli meclisi toplantımızda görüştük.”

 

“Ünye, engellilerin erişilebilirlik yönünden Türkiye’nin parlayan yıldızı” diyen Güdek,  “Ünye engellilerin, erişebilirlik yönünden Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Çünkü engelli vatandaşlarımız çok basit bir akülü araçla ilçenin her yerine gidebiliyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu şekilde gidemezsiniz. Engellilerimiz Ünye’nin her yerine çok rahat gidebiliyor. Bazı belli sorunlar var ama bunlarda yavaş yavaş aşılıp çözülecek. Bunlarda çözüldüğünde Ünye engelliler için yaşanabilir, süper bir kent haline gelecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : KENT, KONSEYİ, ENGELLİ, MECLİSİ, TOPLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız