HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2016 Salı Saat: 10:32

“LOZAN HUKUK KÜTÜĞÜNE ÇAKILAN BİR ZAFERDİR”

     
“LOZAN HUKUK KÜTÜĞÜNE ÇAKILAN BİR  ZAFERDİR”

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinin açılışında söylediği “Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı, kalmayacak” sözlerine sert tepki göstererek “Dünyanın neresinde hangi devlet başkanı ülkesinin insanlarının ölümü üzerinden siyaset yapar, ölen yurttaşlarının envanterini çıkarır, bu nasıl bir anlayıştır.” dedi.

 

Torun yaptığı açıklamasında “15 Temmuz’da ölenler senin siyasi hatalarının sonucu öldüler, birlikte 12 yıl boyunca kol kola yürüdüğün, silahlı kuvvetleri, emniyet teşkilatını teslim ettiğin hainler tarafından şehit edildiler, şimdi çıkıp övünür gibi, bu kadar şehit sayımız var diye siyaset yapıyorsun. Yaşadın mı nereden bileceksin, bütün fakir, fukara insanların çocukları bir bir şehit düşerken, yaşanılan acılar, kaybolan yaşamlar umurunda mı senin? Kürsüye çıkıp söylemesi kolay, meydanlara, köprülere isim vererek hangi vatan evladını geri getireceksin, geride bıraktıkları analarının, babalarının, eşlerinin, evlatlarının acısını isim vermekle mi dindireceksin.” .  Bunca insanımızın şehit olmasının hesabının önce Başta Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi iktidarın vermesi gerektiğini belirterek, şehitlerimizin  elbette yattıkları toprakta, tuttukları bayrak ta belli. Kurtuluş Savaşının eşşiz kahramanlarının kanlarıyla sulanmış Türkiye Cumhuriyetinin topraklarında yatıyorlar, huzur içinde uyusunlar. Bunu biz çok iyi biliyoruz. Peki sizler biliyor musunuz?  diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması ile ilgili olarak söylediklerini de eleştiren Torun şöyle devam etti.;  İlkelerini her şeyin üstünde tutan vatansever bir tutumla, Misak-ı Milli sınırlarını ve tam bağımsızlığını kabul ettirmiş, emperyalist ülkelere diz çöktürmüş, kuvayi milliye ruhunun başa çıkılmaz iradesiyle kazanılan Lozan Zaferini, “1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı” diye açıklama yapanlar biliyor mu? Üç ay önce Lozan bu ülkenin tapusudur diye açıklama yapıp, üç ay sonra “Lozan’ın zafer diye yutturulmaya çalıştığını söyleyen zihniyet mi bilecek? Uluslararası hukuk alanında elde edilmiş en büyük zaferimize “yutturmaca” diyenler, önce iktidarları boyunca, bağırsak sesimizi duyuracağımız kaybettiğimiz adaların hesabını versinler. Tarih bilmeyen, tarihi bilince sahip olmayanlar şehit olmanın, şehitlik mertebesinin anlamını, okuyup ta anlayamadığı şiirle açıklamaya çalışmaktadırlar.”  Türkiye Cumhuriyeti’nin başına gelen en büyük talihsizliğin Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı olduğunu, devletin başının da, iktidarın da hiçbir şeyden ders çıkarmadığını, hala şehitler üzerinden siyaset yapıldığını, bu milletin artık bir tane bir şehit haberi duymaya tahammülü kalmadığını, bunun vebalinin de bedelinin de çok ağır olacağını kaydetti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız