HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Temmuz 2020 Çarşamba Saat: 09:47

UFUKTAKİLER

ZEHİR/ZEMBEREK Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yıl fındıkta beklenen rekoltenin de 665 bin ton olduğunu açıkladı. Pakdemirlinin rekolteyi yüksek açıklamasına çok sert tepkiler geldi. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Tarım
UFUKTAKİLER

ZEHİR/ZEMBEREK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yıl fındıkta beklenen rekoltenin de 665 bin ton olduğunu açıkladı. Pakdemirli'nin rekolteyi yüksek açıklamasına çok sert tepkiler geldi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir" dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise "Sizler ahlaksızsınız. Bu şekilde Türkiye’yi uluslararası sermayeye peşkeş çekenlerin hepsi utanmazdır"

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,

* Tarım Bakanı rekolteyi 665 bin ton olarak açıklıyor. Ey Tarım Bakanı bu bilgiyi sana verenler seni kandırdı, inanmıyorsan art niyetlisin. Hesap sormuyorsan, yine art niyetlisin… İhracatçılar Birliği 613 bin ton, ABD 620 bin ton rekolte açıklıyor. Sen neye göre 665 bin ton rekolte açıklıyorsun.

* Tarım Bakanı, teşekkür ettiğimiz bir tarım bakanıydı. Bugün bütün teşekkürümüzü geri alıyoruz. Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir. Tarım Bakanı 665 bin ton diyerek ne yapmak istedin. Sana bunu yaptırmayacağız Tarım Bakanı. Şunu bilki Cemal Enginyurt olarak Tarım Bakanı değil Allah’ın aslanı da olsan sana karşı bu fındık üreticisinin hakkını koruyacağız, yedirmeyeceğiz.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel 

* Biz bunu yapanın Ferrero şirketi ve Türkiye’deki ayak takımı olduğunu defalarca ifade ettik. Maalesef ülkemin Tarım Bakanı bu kartelin önünü açacak ve uluslararası şirketlere yağdanlık yapacak şekilde psikolojik sınır olan 600 bin tonun çok üzerinde 665 bin tonluk yapay bir rekolte açıkladı.

* Şu anda Ferrero kahkahalar atıyor. “Biz bile ancak 600 bin diyebildik, Tarım Bakanı 665 bin ton dedi” diye…. Ben bu 665 bin ton diyen bakana diyorum: Hadi oradan, hadi oradan! Sizler ahlaksızsınız. Adı makamı mevkisi ne olursa olsun bu şekilde Türkiye'yi uluslararası sermayeye peşkeş çekenlerin hepsi utanmazdır.

* Fiyatı Cumhurbaşkanı açıklayacak diyor. Sen kime hizmet ediyorsun? Düşük fiyat açıklanması için ortam mı yaratıyorsun? Bu bir tuzak. Şu saatten sonra 21, 22, 23 TL’leri birileri telaffuz ederse bilin ki bu Erdoğan'ın kendi oyunudur. İyi polis-kötü polis numarasını oynamayın. 25 TL’nin altında rakam telaffuz etmek vatana ihanettir.

* Tarım Bakanı “Ben Ordu’ya geldim 665 bin ton rekolte açıkladım, gittim. Artık beni kimse bulamaz” demesin. Türkiye'nin her yerinde Karadenizli var. Gittiğiniz her yerde kovalarız. Bu ülkenin emeğini de kimseye yedirmeyiz. Kendi çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını yabancılara dağıtmaya kalkanın boğazına yapışırız.

 DOĞRUYU SÖYLEYENLER DOKUZ KÖYDEN KOVULURMUŞ...

NE HALE GELDİK?

SEN MİSİN FINDIK ÜRETİCİSİNİN HAKKINI SAVUNAN?

ENGİNYURT'A HER KESİMDEN DESTEK YAĞIYOR.

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt partisi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Ordu’da bir Tv programında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi açıkladığı 665 bin ton rekolte üzerinden sert sözlerle eleştiren MHP’li Cemal Enginyurt; “Sayın Bakan şunu bil ki değil Bakan, Allah’ın aslanı da olsan sana bu fındık üreticisinin hakkını yedirmeyeceğiz. Ya bu 665 bin ton rekolte açıklaması düzeltmeli, revize etmeli, bu milletten özür dilemeli ya da Tarım Bakanını ben buradan art niyetli olarak ilan ediyorum” demişti.

“MHP VAZGEÇİLMEZ SEVDAMDIR”

“Fındık üreticisinin hakkını savunmak vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağırda olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz MHP, vazgeçilmez sevdamdır” diyerek MHP’ye olan sevdasını dile getirdi.

Ne günlere kaldık çiftçinin üreticinin hakkını arayan millet vekili kesin ihraç talebi ile disipline sevk ediliyor Sayın Cemal Enginyurt gidip holdinglerin yararına konuşsa idi taktir görürdü ülkemde daha neler göreceğiz Allahım...

 FİLLER/ÇİMENLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuştu.

“Bu yıl fındıkta beklenen rekolte 665 bin ton.”

Sonra kıyamet koptu.

İşte kurulan cümlelerden cımbızlananlar.

***

Art niyetlisin.

İhanet etmiştir.

Allah’ın aslanı da olsan sana karşı bu fındık üreticisinin hakkını koruyacağız, yedirmeyeceğiz.

Türkiye’deki ayak takımı.

Yağdanlık

Hadi oradan, hadi oradan!

Sizler ahlaksızsınız.

Peşkeş çekenlerin hepsi utanmazdır.

Sen kime hizmet ediyorsun?

Bu bir tuzak.

Vatana ihanettir.

Kendi çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını yabancılara dağıtmaya kalkanın boğazına yapışırız.

***

Filer tepişiyor…

Çimenler eziliyor…

 

“APTAL PUMA SENDROMU”

Bir puma avının peşinden ne kadar koşar?

Puma avının peşinden sürdürdüğü “ölüm koşusunu” her zaman avının cüssesine göre ayarlar.

Yani bir ceylan ele geçirmek için koştuğu süre ile bir tavşanın peşinden geçirdiği süre asla aynı değildir. Çünkü puma akıllı bir hayvandır ve koşarken harcadığı enerji miktarı, avdan elde edeceği potansiyel enerji miktarını aştığı anda puma koşmaktan vazgeçer. Yenilgiyi kabul edip başka av arar.

Bu nedenle ceylanın peşinden fazla, tavşanın peşinden çok daha az koşar. İşte “aptal puma sendromu” bunun tersini yapan insanların ruh halini ifade etmek için, yani bir tavşanın peşinden yıllarca koşup enerjisini bitiren, sonra da başka av avlamaya gücü kalmayan insanlar için kullanılır.

Başarının sırrı pumalıktan, yani harcanan emek, ulaşılan sonuç ilişkisindeki dengeyi iyi saptamaktan geçiyor.

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız