HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2020 Salı Saat: 10:03

DESTİCİ: FINDIK EN AZ 21 TL OLMALI

Çeşitli programlara katılmak üzere Orduya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı 
DESTİCİ: FINDIK EN AZ 21 TL OLMALI

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2020 fındık sezonu öncesinde fiyatın en az 21 lira olarak açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Ordu'ya gelen Genel Başkan Destici, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek partiye katılanlara rozetlerini taktı.

Parti toplantı salonunda değerlendirmelerde bulunan Destici, 86 yıl sonra Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra fındık fiyatıyla ilgili, geçen sene Ordu'ya geldiklerinde de fındık meselesini konuştuklarını hatırlatarak açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl üreticilerin bahçelerine girmeden fındık taban fiyatlarının açıklamasını istediklerini hatırlatan Destici, sonuç itibarıyla üreticileri memnun eden bir fiyatın açıklandığını kaydetti.

Destici, TMO'nun geçen sezonki fındık alım fiyatlarına dikkat çekerek, geçen yıl 730 bin ton fındık hasadı yapıldığını belirtti. Bu sene ise 650-665 bin ton arası bir rekoltenin varsayıldığını söyleyen Destici, Tarım ve Orman Bakanlığının da açıklamasının bu yönde olmasını beklediklerini dile getirdi.

Fındığın hem bölge hem de ülke için önemli bir gelir kaynağı ve stratejik bir ürün olduğunu da kaydeden Destici, şunları söyledi:

"Bu sene artan enflasyon rakamlarını, girdi maliyetlerini ve en önemlisi sezon başlamadan önce fındığın piyasada 23-24 liraya kadar dönem dönem satıldığını da gördük. Geçtiğimiz yılki rekolteye göre bu yıl rekolte biraz daha düşük. Onun için biz Büyük Birlik Partisi olarak bütün bunların dikkate alınarak fındık fiyatının en az 21 lira olarak açıklanmasını, yani 21 liranın üzerinde olmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum."

Fındıkta dünya üretiminin büyük bir kısmının Türkiye'de olduğunu hatırlatan Destici; "Bugüne kadar maalesef bunun sanayisinin yeteri kadar kurulamamış olması başka bir mesele ve problem. İnşallah bunun da temelleri atılmalı. Çünkü Karadeniz Bölgesi yoğun göç veren bir yer. Bu tesisler burada kurulursa göç de durdurulmuş olur ve insanlar doğduğu yerde doymuş olur" dedi.

Toplantıda Çevre Yolu Projesi'ne de değinen Destici, bu projenin henüz tamamlanmamasının problem olduğunu ileri sürerek "Bu yolun bitirilmesi lazım. Ayrıca Fatsa Çevre Yolu da gündeme alınmalı" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : DESTİCİ:, FINDIK, EN, AZ, 21, TL, OLMALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız