HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2020 Pazartesi Saat: 09:55

FATSA’YA ÇAY FABRİKASI KURULACAK

Yatırımların cazibe merkezi olan Fatsa’ya Ortadoğu’nun 5’inci en büyük çay fabrikası kurulması planlanıyor. Ortadoğu’nun en büyük çay üreticisi olan Yemenli iş insanları Ürdün,  Suudi Arabistan
FATSA’YA ÇAY FABRİKASI KURULACAK

Yatırımların cazibe merkezi olan Fatsa’ya Ortadoğu’nun 5’inci en büyük çay fabrikası kurulması planlanıyor.

Ortadoğu’nun en büyük çay üreticisi olan Yemenli iş insanları Ürdün,  Suudi Arabistan, Yemen ve Mısır’dan sonra 5’inci en büyük çay fabrikasını Fatsa’da kurmak  için fizibilite çalışmalarını yaptı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak için Fatsa’ya  gelen Endüstriyel Ticaret Yatırım Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı ve San’a Amanat Al-Asimah Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hassan M. Al- Kbous, SIC TR Dış Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mansoor Alsoufi,  Yemen Sanayi Yatırım Ltd. Şti. Genel Müdürü Fathi Fahem ile birlikte Ortadoğu’nun önemli iş insanlarından oluşan Yemenli yatırımcı heyetini belediyede  ağırladı. Belediye’de yapılan görüşmenin ardından Yemenli iş insanlarına Organize Sanayi Bölgesi’ndeki DKC Gurup Gıda Sanayi  A.Ş ile  Belfor Tekstil  firmaları gezdirilerek yetkililer ile görüşmeler yapıldı. Firma ziyaretlerinin ardından Yemenli iş insanlarından oluşan heyete,  yatırımın yapılması düşünülen OSB’deki arazi ile ilgili sunumlar yapıldı.

“FATSA YATIRIM İÇİN CAZİP BİR İLÇE”

Fatsa’yı yatırım için çok cazip ve güzel bir yer olarak gördüklerini söyleyen Yemenli iş insanı SIC TR Dış Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mansoor Alsoufi,  “ Fatsa’ya geldik. Çok mutlu olduk.  Burada güzel insanlar gördük.  Fatsa,  yatırım için çok iyi bir yer.  Çay üretimi yapıyoruz.  Bizim niyetimiz en büyük çay fabrikasını buraya yapmak. Ortadoğu’da en büyük fabrika bize ait. Ürdün’de, Suudi Arabistan’da, Yemen’de ve Mısır’da fabrikalarımız var. İnşallah, beşincisi Türkiye’de Fatsa’da olacak. Fatsa, bizim için çok cazip ve yatırımcılar için çok uygun bir yer.  İnşallah Fatsa’ya güzel bir yatırım yapacağız. Sayın Belediye Başkanımıza değerli vaktini bize ayırdığı için teşekkür ediyoruz. Bizlere çok değerli bilgiler verdi, bu bilgiler ışığında buraya çok değerli bir yatırım yapacağız.”  dedi.

“FATSA’YI HER ALANDA MARKA YAPACAĞIZ”

Fatsa’yı turizm, kültür, ticaret, sanayi gibi her alanda marka yapmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Her bir yatırımcımız bizler için hem istihdam kapısı hem iş gücü anlamına geliyor. O yüzden bölgemize yatırım yapmayı planlayan her yatırımımızı el üstünde tutmaya çalışıyoruz. Yemen Ticaret Odası başkanlığında, Yemenli yatırımcılarımızla birlikte ilçemiz organize sanayi bölgesini gezdik. Fizibilite çalışması açısından ‘ne tür yatırımlar bu bölgeye uyumlu olur hangi yatırımcılarımızı bu bölgeye çekebiliriz, teşvik edebiliriz’ onların bilgilerini kendilerine sunduk. Yemenli yatırımcılarımız daha çok gıda üzerine yatırım yapmak istiyorlar. Bir ay sonra ilçemize tekrar bir ziyaret gerçekleştirecekler. Yeni yatırımcılarımızla birlikte ilçemize gelip burada hangi yatırımları yapabiliriz onun çalışmasını yapacaklarının müjdesini verdiler. Fatsa Organize Sanayi bölgemizde çok güzel bir gelişmeler görüyoruz. İnşallah bölgemizin kamulaştırma sorunlarını bu gelecek olan yatırımcılarımız ile birlikte hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz.  Yemen Ticaret Odası Başkanlığında ilçemizin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına katkı sağlayacak olan yatırımların önünü bir bir açıyoruz. Bölgemizin ekonomik anlamda lokomotifi olacak yatırımın  ilçemize ve şehrimize çok önemli bir değer katacağına inanıyor; Yemenli iş insanlarımızı Fatsa’da ağırlamaktan kıvanç  ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA’YA, ÇAY, FABRİKASI, KURULACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız