HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Ekim 2020 Pazartesi Saat: 09:52

EKMEĞE ZAM KAPIDA

Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, ekmeğe zammın kapıda olduğunu söyledi. Un fiyatlarında ki sürekli artışların ve maliyet girdilerinin devamlı yükseldiğine dikkat çeken Yazıcı, yetkilileri göreve davet ederek un fiyatlar
EKMEĞE ZAM KAPIDA

Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, ekmeğe zammın kapıda olduğunu söyledi. Un fiyatlarında ki sürekli artışların ve maliyet girdilerinin devamlı yükseldiğine dikkat çeken Yazıcı, yetkilileri göreve davet ederek un fiyatlarının geçen ay ki fiyatlara geri çekilmesini istedi.

Pandemi süreci fırıncı esnafımızı artı maliyetlerle karşı karşıya getirdi diyen Yazıcı, “İşin doğrusu hijyen kurallarına her meslekten çok daha fazla öne çıkan bir artı maliyet oluştu. Ama tabi bunu maliyetle sınırlandırmak mümkün değil. Ordu fırın esnafları ekmekten ve ekmek üreticilerinden ve çalışanlarından bugüne kadar Ordu halkı her hangi bir olumsuzluk yaşamadı. Çünkü bütün esnaflarımız A’dan Z’ye hijyen kurallarına uyan bir yapıya sahibiz” dedi

“ZAM YAPMAMAYAYA GAYRET EDİYORUZ”

Ekmeğe zam yamamaya gayret ettiklerini belirten Yazıcı, “Ekonomik açıdan ise bütün vatandaşlarımızda olduğu gibi bizde de yeri geldi maliyetinin üstünde yeri geldi maliyetinin altında satışlarla ve kendi emek gücüyle ayakta durmaya çalışan bir fırın işletmecileri sektörü ile karşı karşıya geldik. Çünkü halkımızın ve tüketicilerimizin alım gücünden kaynaklı hammadde girdilerinin sürekli kontrolsüz bir şekilde artmasından dolayı fırıncı esnafımız en azından şu anda içinde bulunduğumuz durumu da göz önüne alırsak zam yapmamaya gayret ederek mücadele ediyoruz” diye konuştu.

UN ZAMLARINA ÇÖZÜM BULUNMALI

Kontrolsüz bir şekilde artan un fiyatlarına karşı mutlaka bir çözüm bulunmasını isteyen Yazıcı,

“Malumunuz son dönemlerde un fiyatlarında yüzde 40’a aşkın bir artış gerçekleşti. Yani zam geldi. Sürecin en başından beri fırıncıların temel maddesi biliyorsunuz undur. Un fiyatlarının bu denli kontrolsüz bir şekilde artması ve iç dünyamızda da ekonominin de kontrol edilememesi üzerine büyük bir zam geldi. Bu olay henüz yeni olduğu için yönetenlerin kontrolsüz bir şekilde artan un fiyatlarına karşı mutlaka bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.

Biz fırıncılar esnafı olarak yönetenlerden sürekli artan un fiyatlarına karşı dur diyecek bir kadro arıyoruz. Un fiyatlarını bundan bir ay önceki fiyatlara geri çekecek ve müdahale edecek bir kadro arıyoruz. Bu kadro olur ise bizlerde fırıncı esnafları olarak en azından bu yıl içerisinde her hangi bir zam düşünmeyeceğiz.

Ancak fırıncı esnaflarının sürekli artan maliyet girdilerine dur diyecek her hangi bir kadro oluşmaz ise ve fiyatların daha da artacağı haberleri doğru ise zam kaçınılmazdır. Aynı oranda mutlaka ama mutlaka zam yapmak zorunda kalırız. Bu zammı aslında fırıncı yapmıyor. Bu zammı hammadde girdilerini müdahale edemeyen sistem yapıyor. Böyle de giderse zam kapıda diyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : EKMEĞE, ZAM, KAPIDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız