HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ekim 2020 Perşembe Saat: 10:16

CHP’DEN MADEN SAHALARINA TEPKİ SÜRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, orman alanlarına yapılan maden sahalarının yanı sıra Tahıl Pazarındaki projenin uzaması ve Ünye’de ki satış ofislerinin kaldırılması konularına değindi. Parti binasınd
CHP’DEN MADEN SAHALARINA TEPKİ SÜRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, orman alanlarına yapılan maden sahalarının yanı sıra Tahıl Pazarı'ndaki projenin uzaması ve Ünye’de ki satış ofislerinin kaldırılması konularına değindi.

Parti binasında haftalık basın toplantısını gerçekleştiren Başkan Şahin, burada yaptığı konuşmada; "Fatsa'da 'Sessiz Çığlık' eylemi günlerdir devam ediyor. Fatsa'da bulunan siyanürlü altın madeni bitki, hayvan ve insanlarımızın ne kadar tehlikeli olduğunu, hatta gelecekte fındıkta tespit edilebilecek ağır bir metalin Ordu'nun hatta tüm Karadeniz'in iflasına sebep olabileceğini konusunda yetkilileri uyarıyoruz.

Ordu'da orman alanı büyüklüğü 202 bin 896 hektar. Son 9 ihale hariç maden arama sahası izni verilen alan ise 58 bin 566 hektar. Ordu'da bulunan bütün orman alanlarının % 25'i kaybolacak. Yeni ihalelerle birlikte bu oran %34'e çıktı. Ormanlarımızın 3'te 1'i kaybolmakla karşı karşıya. Bunu engellemek için maden arama sahası izni verilen yerlerde 'bizim yaşama alanlarımızı elimizden almayın' diyerek direniş gösteren vatandaşlarımıza destek verilmeli. Zira gelecekte yaşanamayan ve yeşil olmayan bir Ordu olacak” dedi.

Ormanlarımız olmayınca oksijen logosunun da bir anlamı kalmayacak diyen Şahin, şöyle devam etti; "Tahıl Pazarı'na yapılacak olan proje 35 günde teslim edilecek dendi ama 90 günü aştı ama hala teslim edilmesi konusunda belirti bile yok. Bölge esnafı artık çileden çıkmış durumda. Kan ağlıyorlar. Zaten pandemi bellerini bükmüştü. Büyükşehir de esnafımızın belleri daha fazla bükülsün dedi” diye konuştu.

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı; "Büyükşehir Belediyesi, daha önce birçok yatırım yapıp onları yok etmişti. Milyonlarca liramız havaya uçtu. Bunlardan bir tanesi Botanik Park. Şimdi koyunlar bile otlamıyor.

Karayolları, Büyükşehri uyarmış. İznimiz olmadan karayolları kenarına iznimiz olmadan bir şey yapamazsınız diye uyarıda bulundu. Ama Büyükşehir Belediyesi, bu uyarıları dikkate almayarak bir sürü satış ofisleri yaptılar. Bugün satış ofisleri de Ünye'de kaldırılmaya başlandı.

Anahtar Kelimeler : CHP’DEN, MADEN, SAHALARINA, TEPKİ, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız