HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Kasım 2020 Çarşamba Saat: 09:43

ÜNYE’DE DİRENEN KÖYLÜLERE ZİYARET

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Ünye Üçpınar Mahallesi’nde sondaj yapılmasını engellemeye yönelik eylemlerine destek olmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Ordu Ünye Üçpınar ve çevre mahallelerde maden için yapılmak istenen sondaj ç
ÜNYE’DE DİRENEN KÖYLÜLERE ZİYARET

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Ünye Üçpınar Mahallesi’nde sondaj yapılmasını engellemeye yönelik eylemlerine destek olmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Ordu Ünye Üçpınar ve çevre mahallelerde maden için yapılmak istenen sondaj çalışmalarını durdurmak için yapılan eyleme jandarmanın müdahale etmesi sonucu 14 kişi gözaltına alınmış, savcılığa verilen ifadeden sonra serbest bırakılmışlardı.

         Jandarmanın kurduğu barikat önünde her gün oturma eylemi yapan halka destek amaçlı ziyaretler devam ediyor. Emek Partisi Ordu il örgütü yöneticileri oturma eylemine katılarak destek verdi.

         Ziyarette konuşan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Toprağınıza, suyunuza sahip çıkma mücadelenizi Emek Partisi olarak selamlıyoruz. Onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Ülkenin topraklar talan ediliyor. Tarım arazilerimiz, ormanlarımız yok ediliyor. Bunu kabul etmiyoruz. Fatsa’daki yıkım gelecekte nelerle karşılaşacağımızı gösteriyor. Her tarafta yeni maden sahaları ilan ediliyor. Tarım yapma olanağı kalmayacak. Talan ve yağma politikası ile şirketler kazanırken biz üretici köylüler kaybediyoruz. Toprağımıza, suyumuza sahip çıkma mücadelesini iktidar mücadelesiyle birleştirmek zorundayız.” dedi.

         Maden ve enerji yasa taslağı geri çekilmeli

         Meclis gündeminde olan maden ve enerji yasa taslağı için de değerlendirme yapan Poyraz, “Meclis’te bugün yarın gündeme gelecek olan yasa tasarısının geri çekilmesi için de mücadele etmek gerekir. Yasa tasarısı tamamen şirketlerin lehine hazırlanıyor. Bu yasa çıkarsa talan ve yağma daha da kolaylaşacak. Bu nedenle şirketlere hizmet anlamına gelen bu yasa tasarısı geri çekilmeli” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : ÜNYE’DE, DİRENEN, KÖYLÜLERE, ZİYARET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız