HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Kasım 2020 Cuma Saat: 10:20

İYİ PARTİ’DEN MADEN VE HES ÖNERİLERİ

İYİ Parti Altınordu Belediye Meclis Üyesi Zafer Akdoğan, son dönemlerde Ordu’da orman alanlarında maden aranması ve ırmaklarımızda HES projelerinin yapılması hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Akdoğan, meclis toplantıs
İYİ PARTİ’DEN MADEN VE HES ÖNERİLERİ

İYİ Parti Altınordu Belediye Meclis Üyesi Zafer Akdoğan, son dönemlerde Ordu’da orman alanlarında maden aranması ve ırmaklarımızda HES projelerinin yapılması hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Akdoğan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada; “Orduda orman alanı büyüklüğü yaklaşık 202 bin hektar bu miktar içerisinde maden arama sahası izni verilen 58 bin hektardır. Yani orman alanlarının yaklaşık yüzde 25 den fazlası için maden arama ruhsatı verilmiştir. Bunlara ilaveten gene son dönemlerde verilen 11-12 bin hektar ilave ile toplam 70 bin hektar alanda maden arama sahası oluşturulmuştur. Bu da toplam orman alanımızın yüzde 35 ine denk gelmektedir. 

Son yıllarda Karadeniz bölgesinde 210 un üstünde HES (hidroelektrik santrali) projesi uygulaması yapılmıştır. Bunların bir kısmı da bizim Ordu ilimiz ve Altınordu ilçemizde yer almaktadır. Değerli arkadaşlarım, günümüzden 10-12 bin yıl önce insanlar koyunları evcilleştirip tarım yapmaya başlamasıyla insan-çevre ilişkisi de başlamıştır. İnsan-çevre ilişkisinde günümüzde dünyada 3 yaklaşım söz konusudur. İnsan merkezli yaklaşım (insani önceleyen yaklaşım); bu yaklaşıma göre doğa da her şey insan içindir.

Doğanın sınırsız kullanımı yanlış değildir. Bizi asil mahveden bu yaklaşımdır. Bu yaklaşımın sonucu Günümüzde Afrika'da 1 milyar 100 milyon insan içme suyuna ulaşamamaktadır. -Doğa merkezli yaklaşım(doğayı ve ekosistemi önceleyen yaklaşım) ; bu yaklaşıma göre doğada yaşayan her turlu canlı (bitkiler, hayvanlar, insanlar vs) eşit hakka sahiptir ve doğa buna göre değerlendirilmelidir. Bu yaklaşıma göre doğa geri döndürülemez, teknoloji doğayı geri getiremez” dedi. 

Ekolojik sistem hakkında da görüşlerini ortaya koyan Akdoğan; “Modern ekoloji sistemi; bu yaklaşıma göre de insanlar doğayı kullanırlar ancak bu kullanım geri döndürülebilir olmalıdır. 2012 de ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre çevre bilincimiz 'orta düzey' olarak tespit edilmiştir. Yani bu orta düzeyin anlamı nemelazımcılık seviyesindedir.

Son dönemlerde yerel basında yer alan haberlere göre de Ordu ilimizde Fatsa, Ünye, Kabadüz, Ulubey, Mesudiye ilçelerinin yansıra Altınordu ilçemizde de 4 mevkide maden sahası açılması kararı verildiği bildirilmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir çevre ve doğa bırakmak için toprağı ve suyu zehirleyerek, hayvanları yok ederek, talim ve orman ve ekosistemi bozarak iklim değişikliklerine neden olabilecek bu isleme Ordu ve Altınordu olarak şiddetle karsı çıkmalıyız ve bu Yaklaşımımızı Ordu ve Altınordu kamuoyuna açıklamalıyız.

Bu madde ile kısaca kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerdeki binaların bir kısmının emlak vergisinden muaf olduğu, bir kısmında ise emlak vergisinin %50 indirimli uygulanacağı, alınması gereken bina inşaat harcı ile imarla ilgili  harçlar alınmaması; anılan Kanuna göre alınması gereken diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları %50 indirimli uygulanacağı belirtilmiştir.

Bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret en düşük tarifenin işyerleri için %50'sini, konutlar için %25'ini geçmeyecek şekilde belirlenir denilmektedir. Bu maddeye istinaden Altınordu da kırsal mahalle tanımına uyan 70 mahallemizde yasayan vatandaşlarımızın haklarının korunması ve mağdur olmamaları için bu kanun maddesinin biran önce uygulamaya konulmasını sağlamak amacıyla Kasım ayı içerisinde belediye meclisimizin gerekli çalışmaları yaparak bu kanunun uygulanmasına yönelik karar almak üzere 2. Oturumunu yaparak karar almasını talep ediyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : İYİ, PARTİ’DEN, MADEN, VE, HES, ÖNERİLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız