HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Kasım 2020 Pazar Saat: 11:59

Tek umut; havaların soğuması!

Denizden yok denecek kadar az balık çıktığı ifade edilerek, balıkçıların tek umudunun birkaç gün sonra gelecek olan soğuk hava dalgası olduğuna işaret edildi.
Tek umut; havaların soğuması!

Denizden yok denecek kadar az balık çıktığı ifade edilerek, balıkçıların tek umudunun birkaç gün sonra gelecek olan soğuk hava dalgası olduğuna işaret edildi.

 

Ünyeli balıkçı esnafı Can Karaoğlan, balıkların her an sürpriz yapmasını bir süredir beklediklerini ve beklenen sürprizin gerçekleştiğini, dolayısıyla denizden çıkan balıkların yok denecek kadar az olduğunu ifade etti.

Denizden az balık çıkmasından dolayı fiyatların biraz yüksek olduğunu vurgulayan Can Karaoğlan, balıkçıların tek umudunun birkaç gün sonra gelecek olan soğuk hava dalgası olduğunu söyledi.

Tezgahlardaki balıklarla ilgili bilgi veren Karaoğlan, “Şuanda tezgahlarımızda istavrit, mezgit, hamsi, palamut, çupra, levrek, somon, barbun ve çinekop balıklarımız var. Ama fiyatlar balık az çıktığı için biraz yüksek. Balık yavaş yavaş sona yaklaştı.” dedi.

Fiyatlar arttı

Balık fiyatlarının az çıkmasından dolayı biraz pahalı olduğunu söyleyen Karaoğlan, “İstavrit 30 lira, palamut tane 20 lira, barbun 40 lira, sarıkanat 50 lira, mezgit 15 lira, hamsi 25 lira. Şuanda balık kendini sakladı. Özellikle denizin sıcak olmasından dolayı balıklar kıyıda, kıyıya da ağ atılamadığı için balık yok denecek kadar az balık avlanıyor.” Diye konuştu.

Umutlar soğuk havaya bağlandı

Balıkçıların son umudunun birkaç gün sonra gelecek olan soğuk hava dalgası olduğunu vurgulayan Karaoğlan şunları kaydetti, “Deniz soğursa balıklar tekrar açığa gidecek ve yakalanacak. Bu şekilde biraz daha bol çıkarsa fiyatlar düşer. Birkaç gün sonra tekrar sert bir hava gelecek. Ondan sonra deniz karışırsa umudumuz o. Eğer onda da bir şey olmazsa bu sene işimiz zor.” 

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : Tek, umut;, havaların, soğuması!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız