HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Kasım 2020 Pazartesi Saat: 10:06

TEPE: DAYATAN DEĞİL, DANIŞAN BELEDİYEYİZ

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği özel röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tepe, gündemde olan deprem ve imar çalışmaları ile birlikte, Gülyalı Belediyesinin yürüttüğü faaliyetle
TEPE: DAYATAN DEĞİL, DANIŞAN BELEDİYEYİZ

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği özel röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tepe, gündemde olan deprem ve imar çalışmaları ile birlikte, Gülyalı Belediyesinin yürüttüğü faaliyetler hakkında da bilgilendirmeler yaptı.

Ekonomi başta olmak üzere tarım ve hayvancılık, turizm, eğitim ve spor faaliyetlerini de değerlendiren Başkan Tepe, Gülyalı’da dayatan değil, danışan belediyecilik anlayışının hakim olduğunu söyledi.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Tepe, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Son Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında deprem ve imar çalışmaları ile ilgili bir takım kararlar alındı. Siz, Gülyalı’da ki imar çalışmaları hakkında ne gibi bir çalışma yapacaksınız?

Ulaş TEPE: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Evet deprem ülkemizin bir gerçeği, bizde belediye olarak belli değerlendirmeleri yapmakla mükellefiz. Gülyalı Belediyesi olarak öncelikle kendi binalarımızla ilgili çalışma yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’de bu konuda ilçe belediyelerine yazı göndermişti. Bizde elimizden geleni yapacağız.

Özellikle Gülistan mahallemizde 50 hektarlık alanda imar uygulaması yapıyoruz. Yeniköy mahallesinde büyük şehir belediyemiz 20 hektarlık alanda yapıyor. 18 aylık dönemde 100 hektarlık alanda imar uygulaması yaptık. İmarın olmazsa olmazı yatırımcıya bir alan açıyoruz. Mevcut planları hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Uygulamalar bittikten sonra hemşerilerimize konforlu yerler açmış olacağız.

Yine Gülyalı’ya yepyeni bir cadde kazandırıyoruz. Gülyalı’nın girişinden Yeniköy’den geçerek yine Ürün bey mahallemizden geçerek havalimanımıza kadar yepyeni bir cadde kazandıracağız. Bu cadde hem trafiği azaltacak hemde ticari olarak hayatı canlandıracak. Hemşerilerimize dayatan değil danışan bir anlayışla gidiyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Muhtarlar için yeni bir uygulama başladı. Muhtarlık Bilgi Sistemiz (MUBİS) siz, MUBİS sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ulaş TEPE: Bu sistemin doğru olduğunu düşünüyoruz tabi muhtarlarımız bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız hatta belediyemizde onlara bir muhtar odası kazandırdık göreve geldikten sonra

Şafak DELİÇAKAR: Önce 2021 yılı bütçe değerlendirmesi yapmanızı istiyorum ve yol çalışmaları hakkında da ne durumdasınız?

Ulaş TEPE: Biz 18 ayda 10 km beton yol yaptık. Tamamen Gülyalı Belediyesinin kendi imkanlarıya bir lira kredi çekmeden bunları yaparken geçmiş yılların borcunu ödüyoruz. Maalesef coğrafyamız çok dağınık hemşerilerimizinde yol talebi olduköa fazla.

Her mahallede adetli çalışma yapıyoruz. Şu anda acil olarak yapılması planlanan 25 km lik yolumuz var. 10 km si bitti geriye 15 km kaldı. Bütçeyle ilgili olarak da zor zamanlardan geçiyoruz. Ekonomik olarak ama belediye mazeret üretme yeri değil çözüm üretme yeridir.

Belediyemizin geçmiş dönem borçları için bir yapılanma yapmak suretiyle parayı hemşerilerimizin faydası doğrultusunda kullanıyoruz. Ama şu anda kriz belediyeciliği yapıyoruz. Pandemi dolayısıyla maske dağıtımı ve hijyen çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Dere ıslah çalışmaları ne durumda?

Ulaş TEPE: Biz zaten sel felaketi sırasında bütün derelerimiz taştı. Turnasuyunda bir taşma meydana geldi DSİ orada çalışmalarını yürütüyor. Islah çalışmlarını DSİ yapıyor. Divane deresinde ise tahkimatın uzatılması ile ilgili bir talebimiz oldu. Yeniköy mahhalemizde 2 ırmağımız var onunla ilgili de büyükşehir belediyemiz ile yazışıyoruz. İlçemizin yüksek kesimlerinde büzler yetersiz kaldı bununla ilgili afet genel müdürlüğüne talebimizi ilettik onlarda gerekli incelemeyi yaptılar. Oradan gelicek yardımı bekliyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Balıkçı barınağı ve balıkçı esnafının sosyal güvencesi konuları hakkında neler diyeceksiniz?

Ulaş TEPE: Balıkçı esnafının sosyal güvenlik kapsamına alınmasını bizde sonunsa kadar destekliyoruz. Bizi balıkçı esnafımız çok iyi biliyor. Ben bu konuda kumlama ile ilgili Samsun’da ki deniz tarama baş mühendisliğine yazı yazdık yetmedi ben gittim görüştüm. Ardından bize çok ciddi bir bütçe çıkardılar. Biz kendimiz yapalım dedik boyumuzu aştı.

Bizde belediye başkanımızla görüştük hukuki süreç var. Çikolata park ve kano parkın orada yeni bir kumlama alanı var. Balıkçı esnafımız bizim bu konudaki hassasiyetimizi biliyor. Biz yepyeni bir proje yaptık. Umuyorum en kısa sürede hizmete sunacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Çikolata park hakkındaki kanaatiniz nedir?

Ulaş TEPE: Bütün gülyalılı hemşerilerimiz büyük bir merakla sevinçle bekliyor. Buranın bize devredilmesi gerektiği talebimizi ilettik. Büyükşehir belediyesinin uhdesinde olan yer. Karar merci büyükşehir belediyesidir.

Şafak DELİÇAKAR: İlçede Fakülte veya Meslekyüksekokulu beklentisi ne durumda?

Ulaş TEPE: Fakülte için buranın bize devredilmesi gerektiği talebimizi ilettik. Büyükşehir belediyesinin uhdesinde olan yer karar merci büyükşehir belediyesidir. Temeli daha önce yapıldı. Tabi üniversite için biz diyoruz ki kaymakamlık binası ile fakülte binasının yerini takas edelim. Hem eğitim öğretim başlasın hem de kaymakamlık binası sıkıntısı ortadan kalksın. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Umarım iyi bir sonuç alırız.

Şafak DELİÇAKAR: Organik tarım ve yeni hayvan türleri bakımından ilçenizde çalışmalar nasıl?

Ulaş TEPE: Büyükşehir belediyemizin tarımla ilgili ataklarını destekliyorum bizde kestane mahallemizde bir kestane ağacı dağıtımı gerçekleştirdik. Üretmeye ihtiyacımız var bizde belediye olarak yöresel ürünler dükkanı açtık. Burada herkes yetiştirdiği ürünü satabilecek. İstihdama destek olmak için.

Şafak DELİÇAKAR: Gençler, yaşlılar ve engelliler için ne gibi projeleriniz var?

Ulaş TEPE: Gülyalıda kütüphanemizle ilgili çok ciddi bir sorunumuz var. Kütüphanenin yerini değiştirmek istedik. Eski belediye binamıza taşıyacağız. Sadece kitap okumak değil araştırmada yapmaları için. Yaşlı ve engelliler için ücretsiz olarak elektrikli hasta yatağı sağlıyoruz. 12 tane temin ettik yeter ki yaşlılarımız mutlu olsun. 10 tane tekerlekli sandalye hediye ettik engelli vatandaşlarımıza.

Şafak DELİÇAKAR: Gülyalı’da spor faaliyetleri hakkında neler dersiniz?

Ulaş TEPE: Ziraat bankamızın arkasında olan alanın geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor İl müdürümüz ile görüştüm. Bu alanı spor tesisi yapmak için bakanlığımıza bedelsiz olarak sunabileceğimizi söyledim. O müjdeyi verelim. Turnasuyundaki yeşil alanımızı imar değişikliği ile spor sahası yapacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak Turizm faaliyetleri hakkında ki çalışmalarınız hakkında bilgi almak istiyorum. Bu alanda ne durumdasınız?

Ulaş TEPE: Denizle barışık bir ilçeyiz. Ordunun balık mutfağı biziz. Balıkçı barınağı projemiz zaten bunun için. Çikolata park ve kano parkta bunlardan biri en önemki hayakim Turnasuyu yaşam vadisi hayalim buda bittiğinde hemşerilerimiz rahatlıkla piknik yapacağı alana kavuşacaklar. İnşallah Gülyalı kültürel mirasıyla ön plana çıkan bir konuma kavuşsun.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Tepe, vermis olduğunuz bilgiler ve yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Ulaş TEPE: Sayın Deliçakar, bende şahsım, belediyemiz ve ilçemiz adına bize bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TEPE:, DAYATAN, DEĞİL, DANIŞAN, BELEDİYEYİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız