HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Kasım 2020 Cumartesi Saat: 12:49

ŞAHİN: PANDEMİ SÜRECİ İYİ YÖNETİLEMEDİ!

HAFTANIN RÖPORTAJI
ŞAHİN: PANDEMİ SÜRECİ İYİ YÖNETİLEMEDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, Ordu ve ülke gündemini gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlendirdi. Pandemi sürecinin iyi yönetilemediğine dikkat çeken Başkan Şahin, bunun sebebini de ekonomik nedenlere bağladı.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şahin, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Evet pandemi süreci ile başlamak istiyorum. Hükümet yine yeniden yeni kararlar ve tedbirler almaya başladı. Baştan beri süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Atilla ŞAHİN: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Pandemi çok önemli bir mesele olmaya devam ediyor. Resmi olarak 11 Mart’tan bu yana ülkemiz pandemi etkisinde başta süreci iyi yönetmeye çalışıyordu. Ama maalesef ekonomik nedenlerden dolayı pandemi süreci iyi yönetilemedi. Bugün geldiğimiz noktada bulaş İstanbul’da hat safhada. Her 4 kişiden 1 i covid. Pandemi sürecini iyi yönetemediklerini görüyoruz. Saat 10 ile 13.00 arası 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getiriyorlar. Bunun anlaşılır yani yok. Hükümet zevahiri kurtarmaya çalışıyor.

Şafak DELİÇAKAR: Peki siz parti CHP olarak pandemi sürecinde sürekli ilçelere yardıma gittiniz. İnsanlar ilçelerde sizden ne gibi taleplerde bulunuyorlar?

Atilla ŞAHİN: CHP pandemi döneminde esnafın, sağlık çalışlarının, KOBİ’lerin sorunlarını birlikte tespit etmeye çalışıyor. Sahada çözümlerin tespitini yaptık. Verilen teşviklerde esnaf ve KOBİ’ler için Nisan, Mayıs, Haziran aylarının ödemeleri Eylül, Ekim, Kasım ayına ötelenmişti. O zaman her yer kapalı idi ama şimdi eski gelirleri yok. Mevcudu ödemekte zorlanıyorlar. Servis esnafı ve kıraathaneler herkes iflas etmek üzere. Vatandaş (KOBİ, esnaf) bu dönemde çeklerini senetlerini ödeyemedi ve yasaklı duruma düştü. Tekrar kredi alınamıyor. Bunun ortadan kalkması için sicil affı getirilmeli.

Şafak DELİÇAKAR: Birazda İl ve İlçelere yaptığınız yardımlardan bahsedermisiniz. Pandemi yardımları (maske ve gıda) konusunda neler diyeceksiniz?

Atilla ŞAHİN: Hem ahlaki ve hem inanç gereği yapılan yardımları söylemekten yana değiliz. Ordu’da karantina altındaki yerlere gıda yardımı yapmak zorunluluktur. Bir köyümüze yardım gitmiyordu bizi aradılar hemen gittik yardımda bulunduk.

Şafak DELİÇAKAR: Gelelim ülke meselesinin önemli sorunlarından bir diğerine. İşsizlik rakamları hakkında düşünceleriniz neler?

Atilla ŞAHİN: TÜİK’in verdiği rakamlar gerçekleri yansıtmıyor. Enflasyonda gördük bunu. Gerçek enflasyon yüzde 40’a ulaştı. Türkiye’de gerçek işsizlik yüzde 20’nin üstünde, 3 gençten 1’i işsiz. İnsanlar artık umudunu yitirdi ve iş aramaktan vazgeçti.

Şafak DELİÇAKAR: Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Atilla ŞAHİN: Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti, Dolar hemen düşmeye başladı. Sistem kendi kendini revize etti. Bu ne kadar kötü yönettikleri anlamına gelir. Daha sonra Lütfü Elvan atandı. Onun kendi mesleği ise maden mühendisliği. Asla inandırıcı değiller artık. Müdahale etmedikleri zaman dolar ve euro düşüyor.

Üretim konusunda 2002 yılında göreve geldiklerinden bu yana tüm Cumhuriyet değerlerini özelleştirme adı altında sattı. Yollar yaptılar betonlaştırdılar. Bunları da kendi yandaşlarına yaranmak için yaptılar.

Bugün geldiğimiz noktada hazine artık tam takır. Yazın insanlarımız köyde olduğu için üretim arttı ama kış döneminde bu üretim düşecek. Ordu’dan çok büyük göçler var dışarıya. Türkiye’nin geleceği karanlık. Sağlık çalışanları çok zor durumda. En alttan en üste kadar sağlık çalışanlarına en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Onların hakkı ödenmez.

Şafak DELİÇAKAR: Bir ara erken seçim iddiaları gündeme geldi. Siz erken seçime ne diyorsunuz ve hazırmısınız?

Atilla ŞAHİN: Biz her zaman CHP olarak hazırız. Biz herhangi bir seçime de hazırız ve iktidar olacağımıza da inancım tam. Erken seçimi biz istemiyoruz vatandaş istiyor. Bu hükümet artık yönetilemiyor. Önümüzdeki yıl seçim olacağı konusunda benim hiç şüphem yok.

Şafak DELİÇAKAR: TMO, 31 Aralık’a kadar fındık almaya devam edeceğini beyan etti. Fındık fiyatları konusunda neler söyleyeceksiniz?

Atilla ŞAHİN: CHP fındığın ulusal bir politika olduğunu hep söylüyor bir fındık kanunu çıkartılmalı. Siyasete bırakılmamalı. En fazla tarım girdisine sahip ürün fındık. Bizim ülke olarak bir fındık politikamız yok.

Hükümet bu konuda politika yapmayalım, siyasilerin ağzına mahkum edelim istiyor. TMO biz fındığı 31 Aralık’ a kadar alacağız söyleminden vazgeçmeli bu yanlış. Alımı sezonun başlangıcına kadar devam ettirmeli. Fiyat açıklanırken o günkü Dolar fiyatından alsın Dolar arttıkça da üzerine eklesin TMO. Biz her zaman üreticinin yanındayız.

Şafak DELİÇAKAR: Ordu’da da sık sık gündeme geliyor. Maden sahaları hakkında bir hukukçu olarak neler söylemek istersiniz?

Atilla ŞAHİN: Ordu’da Eylül’de bir ihale yapıldı. Bugün toplam ormanlarımızın üçte biri maden arama sahası olarak açıldı. Ordu, önümüzdeki yıllarda oksijensiz kalacak. Buralarda şu anda sondaj yapılıyor.

Vatandaş buna karşı çıktı. Tamamı fındık bahçesi çünkü ama tapuda orman arazisi olarak görülüyor. Önemli olan devlet vatandaşla askeri karşı karşıya getirmemeli. Vatandaşın burayı savunması onun en doğal hakkı. Sondaj çalışmaları içme sularını kirletiyor.

Önümüzdeki yıllarda kanser vakalarının artma ihtimali çok yüksek. Siyanür doğadaki bütün ağır metalleri açığa çıkarıyor ve toprağa karışıyor, fındığı da etkiliyor, fındıkta bir ağır metal tespit edilirse bu ürünü dışarı satamayız. Bu kadar duyarsız olunmaz.

Şafak DELİÇAKAR: Ertelenen Baro seçimleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Atilla ŞAHİN: Türkiye’de adalet sistemi çok kötü, vatandaş adaleti mumla arıyor. Son 5 yıldır bu mesleği yapmaktan utanıyorum. Vatandaşın adalete inancı azaldı. Biz artık hukuk devleti miyiz emin değilim.

Hükümet kendisine karşı olan herkesi bölmeye çalışıyor, sadece baroları değil. Bu yöntem doğru değil. Baro seçimleri iptal edildi ama AKP ilçe kongreleri iptal edilmedi. Buradaki amaç birilerinin koltuğunu garanti altına almak içindi.

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak Ordu’yu kısaca bir değerlendirir misiniz?

Atilla ŞAHİN: Tahıl pazarında yaklaşık 35 günde bitecek ihale 80 günde bitti. Bunca para bunun için mi harcandı? Büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum kıyı projesi getirdiniz kaldırdınız, başka projelerde öyle bu paralar çöpe gitti.

Bunlar vatandaşın parası. Yollar delik deşik zaferi milli ve yeni mahallede. Bu kadar duyarsız olunmaz. Terminal yılan hikayesine döndü. Büyükşehir belediyesinin yaptıkları ve yapamadıklarının raporunu hazırlayacağız. Rapor tamamlanınca da kamuoyu ile paylaşacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şahin verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Atilla ŞAHİN: Sayın Deliçakar, bende şahsım ve partim adına bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : ŞAHİN:, PANDEMİ, SÜRECİ, İYİ, YÖNETİLEMEDİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız