HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Kasım 2020 Çarşamba Saat: 10:28

BÜYÜKŞEHİR’İN BENZİNLİĞİ CİMER’LİK OLDU

Ordulu bir vatandaş Ordu Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka Mahallesinde spor tesislerine yanına yaptırdığı Benzinlik istasyonunun en fazla 2 milyon liraya mal edilmesi gerekirken rakamın 5 milyon lira olarak gerçekleştirileceğini belirtere
BÜYÜKŞEHİR’İN BENZİNLİĞİ CİMER’LİK OLDU

Ordulu bir vatandaş Ordu Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka Mahallesinde spor tesislerine yanına yaptırdığı Benzinlik istasyonunun en fazla 2 milyon liraya mal edilmesi gerekirken rakamın 5 milyon lira olarak gerçekleştirileceğini belirterek “Tüm bu şişirme rakamlar ve mevcut yapının karayollarına uygun olmaması nedeniyle” şikayette bulundu.

Ordu Büyükşehir belediyesi Orbel şirketi işin içinde Çambaşı Doğa Tesisi ısıtma tesislerinin Sıvılaştırılmış Doğal gaz sisteminin de yer aldığını belirterek ayni ihalede iki farklı kısım şeklinde gerçekleştirildiğini rakamın doğru olduğunu belirtti.

Öte yandan Belediyenin akaryakıt istasyonu ve diğer işleri ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Ordu Bağımsız milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medyadan şu mesajı paylaştı: “Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan Kamu şirketleri perakende işine girmesin, esnafa rakip olmasın diyor ve de doğru diyor.

OBB Başkanı @mhilmiguler akaryakıt istasyonu yapıyor, çay ocağı açıyor, turşu reçel satıyor.

Cumhurbaşkanım, Ordu Büyükşehire bir el atın, küçük esnaf batıyor.”

Bu arada konuyla ilgili en çarpıcı iddia ise Ordu CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den geldi. Adıgüzel Belediyenin bu akaryakıt istasyonunu bir süre işletip daha sonra “benim işim değil” diyerek oraya konuşlandıracağı firmaya satacağı ve bir çeşit hülle yapılacağı, bu şekilde kamu kaynakları ile hem inşaat hem satış aşamasında iki defa haksız rant yaratılacağı duyumları olduğunu aktararak “Bu petrol istasyonu konusu gündem olmaya başlayıp kokusu çıkınca bu sefer de örtbas etmek için Ordu yerel haber kuruluşlarına dün bir haber servis ettiler. Büyükşehir Belediyesi, Ordu'daki tüm petrol istasyonlarını denetleyeceğini ve geçmiş ruhsatlarını gözden geçireceğini duyurdu. Aslında Ordu Büyükşehir Belediyesi bu yeni yapacağı akaryakıt istasyona dair ses çıkarmamaları için diğer petrol istasyonlarına aba altından sopa gösteriyor. Bu akaryakıt istasyonlarının standarda uygun olmayan durumları varsa bugüne kadar neredeydiniz?” diye sordu.

Tüm bu gelişmelerden sonra Büyükşehir belediye Başkanı Hilmi Güler’in ne diyeceği merak konusu olurken, istasyonun bir süre sonra başkasına devredilip devredilmeyeceği ise bölge de ki Akaryakıt istasyonları sahiplerince takip edildiği öğrenildi. Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Ordu Ticaret ve Sanayi odası başkanı Servet Şahin’in Başkan Güler ile görüştüğü, öğrenilirken oda başkanın bu konuda her hangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu. (Haber: Erol KARAER)

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız