HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Aralık 2020 Pazartesi Saat: 08:38

“TMO ALIMA DEVAM ETMELİ”

ÖZEL HABER
“TMO ALIMA DEVAM ETMELİ”

Ordu Kent Konseyi Başkanı, Sanayici, İş adamı Ömer Aydın ”TMO 31 Aralık tarihinden sonra da fındık alımına devam etmelidir.  TMO bu açıklamayı yapmaz ise fındık 18 TL’nin altına düşer” dedi.

“TMO VEBAL ALTINDA KALIR”

Ordu Kent Konseyi Başkanı, Sanayici, İş adamı Ömer Aydın, “ Üretici TMO’yu güvence olarak görüyor ve piyasada olmasını talep ediyor. TMO yılbaşından sonrada üreticinin yanında, destek vereceğini beyan etmesi fındığın değer kazanmasına yeter. Fiyatlara olumlu etki yapar. Yeter ki; yılbaşından sonra da depolarımızı açık tutacağız desin. TMO 31 Aralık tarihinden sonra da fındık alımına devam etmelidir.  TMO bu açıklamayı yapmaz ise fındık 18 TL’nin altına düşer. TMO vebal altında kalır“ şeklinde konuştu.

“TMO SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ”

Aydın, “Serbest piyasada 22-22,5 liraları gören fındık, özellikle yabancı alıcıların alımları durdurması (piyasadan çekilmesi) sonucu düşme eğilimine girmiştir. TMO, 31 Aralık 2020 tarihine kadar fındık piyasasında olacağını ve bu tarihe kadar fındık alacağını açıklamıştı. Bu açıklama piyasayı etkiler. TMO'nun, kooperatif, birlik veya üretici örgütü değil kendine ait sermayesiyle alım, satış, ithalat ve ihracat faaliyetleri yürüterek üretici ve tüketici arasında denge sağlayan, piyasaları düzenleyen,  müdahale eden bir kurum olması fındık sektörü için çok önemlidir.” diye konuştu.

“NİSAN AYINA KADAR UZATMALI”

TMO’nun bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de iç ve dış piyasaları yakından takip ederek, çiftçimiz ve ülke ekonomimiz yararına her türlü önlemi alacağına inandığını ifade eden Aydın, “TMO Genel Müdürünün fındık alımlarının 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacağını açıklaması da yabancı alıcıların işine gelmiştir. Fındık üreticilerinin emeği, alın teri ve hakkı yabancılara yedirilmemelidir. Fındık fiyatlarının düşüşüne mani olmak ve yabancıların ucuza fındık alma hayallerinin suya düşmesi için; üreticinin, “güvence” olarak gördüğü ve piyasada olmasını istediği TMO, fındık alımlarını Nisan ayına kadar uzattığını açıklamalıdır. TMO bu açıklamayı yapmaz ise fındık 18 TL’nin altına düşer. TMO vebal altında kalır” dedi.

(HABER/MERT CAN ERSOY)

 

Anahtar Kelimeler : “TMO, ALIMA, DEVAM, ETMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız