HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mart 2014 Salı Saat: 17:35

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü, Ordu Valiliği'nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.
ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü, Ordu Valiliği'nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

 

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında ilk tören, Eskipazar mevkiinde bulunan Garnizon Şehitliği'nde yapıldı. Garnizon Şehitliği'ndeki Anıta, Vali Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Abdullah Eraslan, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından çelenk sunuldu.

 

Garnizon Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Yarbay Atamer Yeşil yaptı. Yarbay Yeşil, "Ulusumuzun tarihinin her sayfası, altın harflerle yazılmış destanlarla doludur. Tarihimizin şeref sayfalarından birisi de bundan 99 yıl önce 18 Mart'ta Çanakkale'de yazılmıştır.

 

Çanakkale'de teknik üstünlük, yurt ve ulus sevdası karşısında bütün anlamını yitirmiş, zafer mertlikle kucaklaşmış, ölüm şehit olmakla yüceltilmiştir. Çanakkale, düşmanın zannettiği gibi öylesine bir savaş ve ölüm yeri değildir. Çanakkale, Türk'ün bitti sanılan askeri gücünün tükenmediği yerdir. Çanakkale, koşullar ne kadar ağır olursa olsun iyi yönetilebildiği takdirde tüm zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve inanca sahip bulunduğunu dünyaya kanıtlamıştır.

 

Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Mücadelemizin ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Yüce Türk Milletini n kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir mücadelesi olmuştur" dedi.

 

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Şehitlik Özel Defteri'ne, "Çanakkale'de kanlarıyla tarih yazmış aziz şehitlerimiz. Çanakkale ruhunu kutlu bir emanet gibi kalplerimizde gururla taşıyacak, yeni nesillere miras bırakacağız. Sizlere şükran ve minnet duygularımızı arz ediyoruz" yazarak, günle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

 

"Şehitler İçin Dua Edildi"

 

Daha sonra Vali Kenan Çiftçi ve protokol mensupları, 8 Ağustos 2010 tarihinde Mardin'in Nusaybin İlçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen ve Garnizon Şehitliği'ne ilk defnedilen şehit olan Uzman Çavuş Zeki İnan, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Aakkuş ile ailesinin isteği üzerine Merkeze bağlı Oğmaca Köyü'ndeki aile kabristanlığından alınarak Garnizon Şehitliğine defnedilen ve 20 Haziran 1992'de Ağrı Dağı'nda arama tarama operasyonu sırasında görevi tamamlayarak geri dönerken yolda terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek şehit düşen Doğan Gökbulut'un kabrine karanfil bıraktı ve şehitlerin yakınları ile birlikte tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

 

"OKSM'de, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni ve Anma Programı Yapıldı"

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü Anma Törenlerine, Ordu Kültür Sanat Merkezinde, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni ve Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Anma Programı ile devam edildi.

 

Vali Çiftçi; "Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşını kazanan ruhu korumak, bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak en temel sorumluluğumuzdur"

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, "18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte, inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Çanakkale zaferi vatan topraklarını korumak hedefiyle şaha kalkan bir milletin bağımsızlık aşkı uğruna yazdıkları ibret verici bir kahramanlık destanıdır.

 

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi…

Bedrin aslanları ancak bu kadar şanslı idi…

 

Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmiştir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin birlik ve bütünlüğümüzün simgesi olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz.

 

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna Ya Rab! Ne güneşler batıyor!

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.

 

Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin en kutsal emaneti olan vatanımızı ve cumhuriyetimizi, ulusal değerleri, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşını kazanan ruhu korumak, bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak en temel sorumluluğumuzdur.

 

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çok güç şartlar altında verilmiş olan bu mücadele ile dünya tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Aziz Milletimiz; vatan sevgisiyle, birlik beraberlikle, cesaretle, onur ve inançla bağımsızlık yolunda büyük fedakarlıklar göstermiştir.

 

Ülkemizin temelinin atılmasında önemli yeri olan Çanakkale Zaferi ile belleklerimize kazınan dayanışma ruhu yeni nesile de örnek olmalıdır. Yeni nesil; geçmişine saygılı, değerlerine bağlı olarak geleceğe emin adımlarla ilerlerken; bilgi temelli gelişimi ve değişimi ilke edinerek, kendisine bırakılan mirası layıkıyla taşıyacaktır.

 

Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümünü kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi, ölümsüz kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

 

"Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni"

Vali Kenan Çiftçi, konuşmasının ardından 8 Mayıs 2010 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütlerinin döşediği mayına basması sonucu şehit olan İstihkam Çavuş Emrah Aktaş, 4 Ağustos 2012 tarihinde Hakkari Merkez ilçeye bağlı Geçimli Karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Er Hakan Oktay, 24 Aralık 2008 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde göreve giden askeri araca bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu gazi olan Malul Gazi Piyade er Musa Çopur, 24 Mart 2012 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Polis Memuru Tuncay Yılmaz'a, 21 Mayıs 2012 tarihinde Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Polis Memuru Akın Bayram ve 4 Eylül 2011 tarihinde Tunceli'de halı sahada bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu yaralanarak gazi olan Polis Memuru Sezgin Usta'ya ve şehitlerin ailelerine madalya ve beratlarını tevcih etti.

 

"Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi"

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilerin ödülleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Abdullah Ersalan, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından verildi.

 

"Ordu Anadolu Atatürk Lisesi'nden Anma Programı"

 

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nin ardından, "Çanakkale Bir Destandır" adlı kısa bir film sunuldu. Programın son bölümünde ise, Ordu Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Çanakkale Destanını yansıtan "Çanakkale: Biz Değil miydik!" isimli gösteri sahnelendi.

 

Ordu Kültür Sanat Merkezi'ni dolduran davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlenen gösteri, izleyicileri zaman zaman duygulandı.

 

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümü nedeniyle Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde hazırlanan program, Çanakkale Savaşı sırasında yokluklar içerisinde savaşan askerlerin yediği 'üzüm hoşafı' ikramıyla sona erdi.

 

"Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek"

Vali Kenan Çiftçi, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen programların ardından, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : ŞEHİTLERİMİZİ, UNUTMADIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız