HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Aralık 2020 Salı Saat: 10:24

BAŞKAN TEPE’DEN İNŞAAT RUHSATI UYARISI

İlçe genelinde inşaat çalışmalarının arttığına dikkat çeken Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, vatandaşların inşaat konusunda mağduriyet yaşamamaları için önemli uyarılarda bulundu.   KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE HAREKET ETMEY
BAŞKAN TEPE’DEN İNŞAAT RUHSATI UYARISI

İlçe genelinde inşaat çalışmalarının arttığına dikkat çeken Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, vatandaşların inşaat konusunda mağduriyet yaşamamaları için önemli uyarılarda bulundu.  

KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE HAREKET ETMEYİN

İnşaat konusunda yasal prosedürlerin yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Tepe, “Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın belirlediği şartlar var. Vatandaşlarımız bu şartları belediyelerimiz aracılığıyla öğrenip yerine getirerek inşaat işlerine başlamalıdır. Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyiniz. Herhangi bir eksikliğin saptanması durumunda vatandaşlarımız ağır cezai yaptırımlara maruz kalabiliyor. Belediye olarak bizler bakanlığın belirlediği hükümleri uygulamak zorundayız. Eğer biz de uygulamazsak bizler de suç işlemiş oluyoruz. İnşaat sürecinin başlangıcından itibaren vatandaşlarımız belediyemizle irtibat halinde olurlarsa sorunsuz bir şekilde çalışma yürütebilirler. Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü sağlıklı bir şekilde yönlendirme yapmak için vatandaşlarımızın hizmetinde” dedi.

PANDEMİYLE BİRLİKTE KIRSALDA YAPILAŞMA HIZ KAZANDI

Pandemi süreciyle birlikte gurbetten memlekete dönüşlerin hız kazandığını da saptadıklarını belirten Başkan Tepe, “Özellikle kırsal kesimlerde herkes evlerini tadilattan geçiriyor. Köydeki arsasına ev yapıyor. Çağrımızı gurbetçi hemşehrilerimize de yapmak istiyoruz. Çünkü kırsal alanlardaki arsaların birçoğu hisseli. Hissekârlardan muvaffakatname alınmadan başlanılan inşaatlar şikâyetler neticesinde bizlere bildiriliyor. Vatandaşlarımız en çok bu konuda bilgi eksikliğine bağlı olarak mağduriyet yaşıyor. Yeni başlanılacak her türlü yapıyla ilgili veya mevcut yapılarda gerçekleştirilecek büyütmeyle ilgili belediyemize başvuru yapılması gerekiyor” dedi. 

ARTAN TALEPLER NETİCESİNDE İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Daha önce Fen İşleri Müdürlüğü içerisinde yer alan imar hizmetlerinin ilçe genelinde artan imar talepleri neticesinde ayrı bir birime dönüştürüldüğünü ifade eden Başkan Tepe, “Geçtiğimiz ay belediye meclis toplantımızda aldığımız kararla İmar ve Şehircilik Müdürlüğünü kurduk.  Belediyemizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verme noktasında gerekli adımları kararlılıkla atıyoruz” dedi. 

YAPI RUHSATI İÇİN ÖNEMLİ BELGELER

Ruhsat için öncelikle tapu, dilekçe ve LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Bürosu) onaylı arazi krokisi ile belediyemize başvurarak İmar Durum Belgesi alınması gerektiği bilgisini paylaşan İmar ve Şehircilik Müdürü Volkan Keleşoğlu, tamamlanması gereken belgeleri şu şekilde sıraladı: 

• Muvaffakatname (Noter onaylı, arsa hisseli ise bütün hissekârlardan ayrı ayrı alınması gerekli)

• Mimari Proje + Teknik Uygulama Sorumluluğu (TUS) Sözleşmesi

• Statik Proje + TUS Sözleşmesi 

• Elektrik Projesi + TUS Sözleşmesi 

• Makine Projesi + TUS Sözleşmesi 

• Zemin Etüdü

• Tapu Kaydı ve Tapu

• Kadastrodan Onaylı Pafta Örneği (LİHKAB)

• Yapı Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

 

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, TEPE’DEN, İNŞAAT, RUHSATI, UYARISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız