HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ocak 2021 Perşembe Saat: 09:36

“FINDIK TEK BAŞINA KARIN DOYURMUYOR”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin Ordu İl ve İlçe teşkilatlarını açmak için geldiği Ordu’da fındığın tek başına karın doyurmadığını söyledi.
“FINDIK TEK BAŞINA KARIN DOYURMUYOR”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin Ordu İl ve İlçe teşkilatlarını açmak için geldiği Ordu’da fındığın tek başına karın doyurmadığını söyledi.

Teşkilat binalarının açılış kurdelasını kestikten sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Sarıgül fındığı kirli siyasetten uzak tutacaklarını kesinlikle ulusal fındık politikası izleyeceklerini belirterek; “ Fındık yalnız Ordu ve Giresun’un değil bütün Karadeniz’in alın teri ve emeğidir. İktidarda dahil hiçbir siyasi parti fındığı kirli oyunlarına kirli senaryolarına dahil edilemez. Böyle bir hakları da yok zaten.

Ordu’dan söz veriyorum Türkiye’de değişim zamanı geldi. Alın teri ve emeğiniz olan fındıkta da değişim zamanı geldi. Ülke ekonomisinin turizmden sonra can damarı olan fındık için ne gerekiyorsa üreticimizim menfaatleri doğrultusunda yerine getirmek için olağanüstü bir çaba göstereceğiz. Fındık tek başına karın doyurmuyor dedim ama unutmadığımız birçok şeyde var. Ordu’da sanayi yok… Kıyılar cennet, yaylalar cennet ama Ordu’da turizm yok…

Ben bunları şikayet etmek için söylemiyorum… Nasıl çare buluruz diye söylüyorum. Şikayet eden çok ama çare bulan yok. Ordu’nun tek geçim kaynağı fındığı konuşalımFındığın anavatanı Ordu- Giresun…

Dünya üretiminin %70i bu bölgede dünya çapında bir ürün. Binlerce işletmede, binlerce aile fındık üretimi yapıyor. Bu sayı yaklaşık 3 milyon insanımızı doğrudan, 10 milyon insanı dolaylı yoldan etkiliyor.

Başka iş yok, başka gelir yok. Fındıktan ekmek yiyen sadece bahçe sahibi değil. Mevsimlik işçi var, tüccar var, imalatçı var, ihracatçı var. Bu firmaların %50’si Ordu’da iş yapıyor…

Fındık ulusal bir üründür. Bu kadar büyük bir sektör siyasi partilerin siyaset aracı olamaz! Hiç kimse fındık üzerinden siyaset yapamaz…

Ordu’da Giresun’da ve Karadeniz’deki tüm balıkçılarımızın sorunlarına derman olacağız. Ordu’nun dereleri boşuna türkü yapılmadı. Cennet yaylalarımızı daha yaşanabilir bir hale getireceğiz.

Köylerdeki tarımı, hayvancılığı, sanayicimizin, esnafımızın durumunu biliyorum. Mesudiye’yi, Aybastı’yı, Gölköy’ü, Fatsa’yı, Ünye’yi diğer tüm ilçelerimizi biliyorum. Ancak biz kötüleme siyaseti yapmıyoruz bizim işimiz şikayet etmek değil bizim işimiz çare bulmak.

Tarımdan ekonomiye ve turizm alanında Ordunun kaderini değiştirecek tek hareket Türkiye Değişim Partisi olacaktır” dedi.

Ülke gündemi üzerinden de konuşmasına devam eden Genel Başkan Sarıgül şöyle devam etti;” bugün iktidarın kapısını Ordu’dan açmış olduk. Bugüne kadar yaptığımız bütün söylemlerde ülke sorunlarını birilerine çamur atma veya karalama değil, sorunların çözülmesi noktasında görüşlerimizi ortaya koyduk. Derdimiz kimseyi karalamak veya kimseyi alaşağı etmek değil derdimiz ülkede açlığın yoksulluğun sefaletin son bulmasıdır. Derdimiz milletimizin geçim derdidir. Derdimiz çocuğunu okutmak için burs parasına yurt parasına mahkûm edilen öğrencilerimizin anne ve babalarımızın derdidir derdimiz icralık olan çiftçimizin emeklimizin esnafımız derdidir. Birileri zannetmesin ki bu ülke asla sahipsiz değildir.

İktidar artık yoruldu ancak bugüne kadar iktidara alternatif olacak muhalefette yoktu. İşte biz buna son vermek için ve iktidara talip olmak için bugün Ordu’da kapılarımızı açtık. Pandemi nedeniyle aramızda olan veya olamayan bütün gönüldaşlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Türkiye değişim partisi bayrağını ve milletini seven Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyen herkesin partisi olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Sarıgül İl Başkanı İlhan Kaya’ya başkanlık beratını verdi. İl Başkanı İlhan Kaya ise Başkan Sarıgül’e teşekkür ederek Üstlenmiş olduğu görevi layıkı ile yerine getireceğinin sözünü verdi. Bir dizi ziyaretler için parti binasından ayrılan Sarıgül temaslarını tamamladıktan sonra Ankara’ya geri döndü. HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIK, TEK, BAŞINA, KARIN, DOYURMUYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız