HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Kasım 2016 Pazar Saat: 12:11

Gıda ve Yem Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ordu Tarım İl Müdürlüğü toplantı ilçe personeline yönelik gıda ve yem kontrol hizmetlerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.
Gıda ve Yem Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ordu Tarım İl Müdürlüğü toplantı ilçe personeline yönelik gıda ve yem kontrol hizmetlerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

Şube Müdürü Vekili Şaban AKPINAR konuşmasında; "5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu " gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımız sorumluluğundadır. Gıda maddelerinin tüketici sağlığına zarar vermeyecek nitelikte güvenilir olması zorunluluğu, her zaman önemini korumuştur. Gıda güvenilirliği; gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü zararların bertaraf edilmesi için alınan tedbirler bütününü ifade etmektedir. Bu bakımdan, insanların raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımayan gıdalara ulaşması en temel haklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İl Müdürlüğü olarak temel amacımız; Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanmasıdır. Gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerine yönelik denetimlerimize aralıksız devam ederek, numune alımlarında gıdalardaki insan sağlığım riske eden kriterler ile taklit ve tağşişe yönelik tespitler üzerinde ağırlıklı olarak durmalıyız. " dedi.

Toplantıda ayrıca İlimizde 31 Ekim itibariyle 7.890 denetim yapılmıştır Denetimlerde uygunluğunu kontrol etmek amacıyla; Gıda İşletmeleri İçin Riske Dayalı Denetim, Alo 174 denetimi, Bakanlık/Il yıllık kontrol planı, izlenebilirlik, ulusal kalıntı izleme programı ve diğer amaçlarla 463 adet yurtiçi denetim amaçlı numune alındığı, Alman 463 numunenin 27 sinin analiz sonucu Türk Gıda Kodeksine uygun çıkmadığı, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 64 işletmeye idari para cezası uygulandığı, ayrıca 2 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Gıda ve yem kontrol hizmetlerinin değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda; 2016 Yılı Gıda ve Yem Kontrol Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, Gıdaların Resmi Kontrolü ve İdari Yaptırımlar Prosedürü, 174 Alo Gıda Hattı Şikâyetleri ve Değerlendirilmesi, Kayıt-Onay İşlemleri, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi, 2016 Yılı Gıda ve Yem Numune Programı Denetimleri ve Gerçekleşme Durumu, Okul Kantin ve Yemekhane Denetimleri, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretimi, Dağıtımı ve Satışı Yapan İşletmelerin Denetimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Mevzuat konularında bilgilendirme ve bilgi alış verişi yapıldı. Toplantıya İlçe Müdürlüklerinden 39 kontrol görevlisi katıldı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız