HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Nisan 2021 Perşembe Saat: 09:46

VALİ SONEL, ÖRNEK BAHÇEYİ İNCELEDİ

Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Fındık Bahçenizin Bakımı Bizim, Mahsulü Sizin Olsun" projesi kapsamında oluşturulan Akpınar Mahallesinde İbrahim Yeşilkaş’a ait örnek bahçeyi ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
VALİ SONEL, ÖRNEK BAHÇEYİ İNCELEDİ

Vali Sonel, fındık üretiminde verimi ve kaliteyi arttırmaya yönelik projelerden birisi olan “Fındık Bahçenizin Bakımı Bizim, Mahsulü Sizin Olsun” projesinin birinci kısmında yer alan bahçelerden toprak tahlili alınması, bu tahlil sonuçlarına göre gübreleme ve çapalama çalışmalarının örnek bahçelerde uygulanması işlemini yerinde gördü.

Proje kapsamında oluşturulan örnek bahçede bizzat kendisi fındık ocaklarına kimi zaman eliyle gübre attı, kimi zaman da eline kazma aletini alarak, toprağı havalandırmak amacıyla toprağın üst yüzeyinin kazılması, çapalanması işlemini gerçekleştirdi.

Fındık bahçelerinin özel bir zararlısı olan fındık kozalak akarına da değinen Vali Tuncay Sonel, “Yöremizde çiftçilerimiz, yöre insanımız çok iyi bilir. Gözle görülemeyecek kadar küçük, meyve veya sürgün gözlerine girerek onların şişkinleşip kozalak şeklini almalarına sebep olur” diyerek, fındık dallarında oluşan kozalakları topladı ve kozalakları elle toplamak suretiyle yapılan mücadele ile kimyasalların yaratacağı olumsuzluklarda ortadan kaldırılmış olacağının altını çizdi.

Vali Tuncay Sonel, "Kozalaklar temizlenerek fındığın çotanak yani meyve vermesi sağlanmalı. Çiftçilerimiz bunlara dikkat ederse, verimde ve kalitede yükseklik kaçınılmaz olur” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL, ÖRNEK, BAHÇEYİ, İNCELEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız