HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Nisan 2021 Çarşamba Saat: 09:53

COŞKUN’DAN BİONTECH AŞISI UYARISI!

Coşkun, “Biontech randevusu alanlardan aşıya gidemeyecek olan olursa mutlaka erkenden arasın, haber versin, aşı ziyan olmasın, milli servet, yazıktır” dedi.
COŞKUN’DAN BİONTECH AŞISI UYARISI!

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, aşılara ilişkin yaptığı açıklamasında Biontech aşısının dolaptan çıktıktan sonra hemen kullanılması gerektiğini söyledi.

Başkan Coşkun şöyle konuştu;

“Bilindiği gibi Pfizer’ın geliştirdiği Biontech aşısının Sinovac’a göre en önemli özelliği daha eksi derecelerde muhafaza edilmesi gerekiyor. Sinovac aşısı normal buzdolabında muhafaza edilebildiği halde Biontech aşısı -70 derece dolaplarda saklanıp randevu sayısına göre özel taşıma aküleriyle o aşı yapılacağı yere gidiliyor. Dolayısıyla Biontech aşısı dolaptan çıktıktan sonra hemen kullanılmadır. Maalesef çok kısıtlı süre içerisinde 6-8 saat arasında kullanılıp tüketilmesi gerekiyor. Eğer randevu alıp ta gitmeyen olursa aşı maalesef ziyan oluyor. Bu nedenle randevuya gidemeyecek kişi hemen erkenden telefon açıp ben gelemeyeceğim deyip aşı sayısını sınırlandırmalı. Aksi takdirde bir kişinin bir aşısı ziyan olması milli bir servetin ziyan olması demektir.  

-“Eğer kullanmazsanız o aşıyı bir daha tekrar -70’e kaldıramazsınız”-

Coşkun; “Yemek yapan hanımlar çok iyi bilirler. Buzluktan donmuş bir şeyi çıkardığınız zaman onu eritince hemen yemek yapmanız lazım. Onu yemek yapmazsanız eriyince tekrar buzluğa kaldıramazsınız çünkü bozulur. İşte Biontech aşısı da böyle, yani -70 derecede çok donmuş bir vaziyette onu çıkardıktan sonra artık o aşıyı mutlaka ve mutlaka kullanmanız lazım. Eğer kullanmazsanız o aşıyı bir daha tekrar -70’e kaldıramazsınız. Çünkü bozulur. Dolayısıyla imha etmeniz gerekir. Bu milli bir servettir. Buna herkesin bu şekilde bakması ve özen göstermesi gerekir. Randevu alan vatandaşların mutlaka randevusuna sadık kalması, eğer gitmeyecekse, önemli bir engeli ortaya çıkmışsa erkenden hemen telefon açıp randevusunu iptal ettirmesi gerekir” dedi.   

 

Anahtar Kelimeler : COŞKUN’DAN, BİONTECH, AŞISI, UYARISI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız