HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Kasım 2016 Perşembe Saat: 09:11

“Üretici de, esnaf da borç batağına sürükleniyor”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındığın AKP iktidarı tarafından heba edildiğini, üreticinin de, esnafında borç batağına sürüklendiğini söyledi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Torun, ü
“Üretici de, esnaf da borç batağına sürükleniyor”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındığın AKP iktidarı tarafından heba edildiğini, üreticinin de, esnafında borç batağına sürüklendiğini söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Torun, ülke tarımının felakete sürüklendiğini belirterek, Tarım Bakanını göreve çağırdı.

Açıklamalarına Tarım Bakanını eleştirerek başlayan Torun, “TBMM kürsüsünde de, yaptığım basın toplantılarında da defalarca anlattım, fındığı da üreticinin durumunu da, fındıkta dönen oyunları da söyledim, ama bu iktidara, bu Tarım Bakanına bunu bir türlü kabul ettiremiyoruz. Şimdi bir kere daha söylüyorum. Rekolte düşük, fındık pazara inmiyor, buna rağmen ne oluyor da fiyat sürekli düşüyor.” dedi.

“ÜRETİCİNİN FERYADINI DAHA NE KADAR DUYMAYACAKSINIZ?”

“Üretiminde dünya lideri olduğunuz ürününüzün fiyatını belirleyemiyorsunuz, Avrupalı bir alıcıya teslim etmişsiniz fındığı, söz sahibi değilsiniz, ihracatınız yarı yarıya azalmış, ülke ekonominiz kaybetmiş, üreticiniz, esnafınız perişan olmuş, alınteriniz sömürülmüş ama ne var ki Tarım Bakanı bunları ne duyuyor, ne görüyor diyen Torun,

“Bir yıl boyunca tüm ümitlerini fındığa bağlayan üreticinin feryadını daha ne kadar  duymayacaksınız, fındıkta oynanan oyuna daha ne kadar göz yumacaksınız. Çocuğunun okul parasını, düğününü, derneğini, ekmeğini, aşını her şeyini fındıkla karşılayan bu üretici ne yapsın da sesini size duyursun, insaf artık” diye konuştu.

“BU OYUN BOZULMALI”

 2016 fındık sezonunda açıklanan rekolte tutmadığını ve yabancı alıcıların Türkiye’deki birkaç ihracatçıyla işbirliği yaptığını belirten Torun, şunları söyledi:

Alivre satışlar yapıldı, 11 liradan açılan fiyat 15 liralara kadar çıktı, şimdi 9 lira seviyesine indi. Arz yok, talep çok ama fiyat yükselmiyor, belli ki fiyatla oynanıyor, belli ki birileri daha çok kazanmak istiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Bu oyun bozulmalıdır. Oyunu bozacak makam bellidir. Bu oyunu bitirecek makam Tarım Bakanlığıdır. Bakanlığın piyasaya müdahale etmesi artık kaçınılmaz.”

İktidarın yanlış tarım politikalarının ülke tarımını felakete sürüklediğini de kaydeden Torun, ne üreticinin, ne köylünün, nede esnafın artık tahammülünün kalmadığını da sözlerine ekledi. (Ordu Yeni Haber) 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız