HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2016 Salı Saat: 09:46

“YATIRIM İÇİN NÜFUSUNUZU ORDU’YA ALIN”

  Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Hemşehri Dernekleri İstişare Toplantıları” devam ediyor. Başkan Enver Yılmaz, İstanbul Ümraniye’de düzenlenen istişare toplantısında Gölköy Dernekler Federasyonuna bağlı 18
“YATIRIM İÇİN NÜFUSUNUZU ORDU’YA ALIN”

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Hemşehri Dernekleri İstişare Toplantıları” devam ediyor. Başkan Enver Yılmaz, İstanbul Ümraniye’de düzenlenen istişare toplantısında Gölköy Dernekler Federasyonuna bağlı 18 derneğin yönetici ve üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişiyle bir araya geldi.

                             

İstişare toplantısına Başkan Enver Yılmaz ile birlikte Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Eski Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Çelik, Gölköy Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özdemir, Gölköylü derneklerin yönetici ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

SİZLERİN DÜŞÜNCESİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

 

Toplantıda konuşma yapan ve İstanbul’da yaşayan Orduluların birlik ve beraberliğinin önemine değinen Başkan Yılmaz, “İstanbul'da bulunan Gölköylü 18 derneğin tek çatı altında toplanmasından son derece memnun olduk. Nüfus bakımından İstanbul'da en büyük ikinci il konumunda olan Ordu’nun mevcut milletvekillerine ve belediye başkanlarına baktığımızda aynı oranda temsil edilemediğimizi görüyoruz. Bu anlamda bir kazanım elde etmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Bu birlikteliği de sağlayacak olan Büyükşehirdir. Bu yöndeki çalışmalar, Büyükşehir altında olursa farklı düşüncelere sahip insanlar rahatlıkla bir araya gelebiliyor. Bildiğiniz gibi Ordu'da vatandaşlarımız, yerel seçimlerde ve milletvekili seçimlerinde birlik ve beraberlik göstererek 20 ilçe belediyenin tamamını ve dört milletvekilliğini bize vermek suretiyle üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Sizler de, burada 18 derneği tek federasyon çatısı altında toplamakla çok önemli bir işi başararak Ordu'ya örnek oldunuz. Sizlerin bir araya gelmesi, talep ve düşünceleri bizler için önemli. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Başkan Enver Yılmaz, genel bütçeden Ordu’ya ayrılan kaynağın nüfusla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade ederek, “Türkiye'nin en küçük Büyükşehiriyiz ancak büyük bir alanda ve nüfusu dağınık bir coğrafyada hizmet veriyoruz. Nüfusu kışın 30 bin olan Gölköy, yazın ise 50 binin üzerinde nüfusa hizmet veriliyor. Biz genel bütçeden nüfusa göre pay alıyoruz. Nüfus sayımı aralık ayında yapıldığında ise ilçelerimizin ve Ordu’nun genel nüfusu düşük çıkıyor. O zaman da hizmette aksamalar oluyor. Bu durumun önüne geçmek için hemşehrilerimizin nüfuslarını Ordu'ya aldırmalarında hukuken bir sıkıntı olmayacak ve bu durum günlük yaşantılarını etkilemeyecek. Tüm Orduluların nüfus kayıtlarını memleketlerine aldırmaları konusunda desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

ORDU’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

 

Ordu’daki değişim ve dönüşümün bundan sonra daha çok fark edileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Bizim en büyük sorunlarımızdan biri ulaşım konusuydu. Ordu-Giresun Havalimanı yapılmadan önce Ordu'ya gelen turist sayısı yıllık 150 bin iken, havalimanının açılmasıyla birlikte yıllık turist sayımız 500 bine yaklaştı. Şu anda ilimizdeki tüm oteller dolu. Önümüzdeki yıl 1 milyon turistin kentimizi ziyaret etmesini hedefliyoruz. Ulugöl, Perşembe Yaylası, Çambaşı Yaylası ve diğer turistik alanlar 3-4 yıl sonra Türkiye'de herkesin gezip görmek istediği yerler olacak. Buralarla ilgili yatırım düşüncesi olan hemşehrilerimiz ellerini çabuk tutmalılar” dedi.

 

 

SİZ NE İSTİYORSANIZ BİZ ONU YAPIYORUZ

 

Başkan Yılmaz, Gölköy’de devam eden yatırımlara değinerek, “Gölköy'de hemşehrilerimiz ne istiyorsa, biz o yatırımları gerçekleştiriyoruz. Suyla ilgili sorunların büyük bir kısmını çözdük. Yoğun yağışlar nedeniyle zaman zaman gecikmeler olsa da yolla ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Direkli Yolu, Alanyurt Yolu, Karahasan Yolu, Düzyayla Yolu ve Güzelyurt bağlantısı dâhil olmak üzere grup yıllarımızın tamamını sıcak asfalt yapacağız” diye konuştu.

 

ORDU-GÖLKÖY YOLUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Ordu-Gölköy yolunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Ordu-Gölköy yolunun Sayacabaşı-Gölköy arasında kalan kısmının ihalesi yapıldı. Ancak ihaleyi alan firma battı. Daha sonra ikinci bir ihale yapıldı. İlk ihaleyi alan firma dava açtı ve olay üst mahkemelere kadar intikal etti. Kaybeden maalesef Gölköy oldu. Bu durum üzerine Ordu-Sayacabaşı arasında kalan diğer bölümün ihalesini Ordu ve Ünye çevre yolunu yapan güçlü bir firma kazandı. Çalışmalar başladı ve devam ediyor. Şimdi ise Sayacabaşı-Gölköy arasındaki bölüm tekrar iade edildi ancak bu sefer Karayolları ihaleye giren firmalar için yeterlilik şartı koydu. Bunun sonucunda inşallah herhangi bir kamulaştırma sorunuyla da karşılaşmadan en kısa sürede Ordu-Gölköy arasındaki yol, vatandaşlarımızın hizmetine girecek. İnanıyorum ki bu yol bittiğinde Gölköy ilçemiz bulunduğu bölgede önemli bir merkez hâline gelecek” dedi.

 

GÖLKÖY'ÜN VE ORDU’NUN AYAK SESLERİNİ DUYUYORUZ

 

Toplantıda Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Eski Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ve Gölköy Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Özdemir de birer konuşma yaptı. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Ordu'nun ilklere imza attığını ifade ederek, “Enver Başkanımız gibi kendi ili dışında yaşayan hemşehrileriyle bu denli ilgilenen başka bir Başkan görmedim. Kendisini tebrik ediyorum. Gölköylü derneklerimizin bir araya gelmesini çok önemli buluyor ve bu yaklaşımı diğer tüm derneklerimizden de bekliyorum. Ordumuz, gerçekten cennetten bir köşe. Yapılan çalışmalara baktığımızda Gölköy'ün ve Ordu’nun ayak seslerini duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : “YATIRIM, İÇİN, NÜFUSUNUZU, ORDU’YA, ALIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız