HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Ağustos 2021 Perşembe Saat: 10:14

GURURUMUZ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in özel önem verdiği, Ordu’nun saklı kalmış, unutulmaya yüz tutmuş yöresel mimari özelliklerinin geleceğe taşınması ve yeniden hayat bulması amacıyla düzenlenen “Yöresel
GURURUMUZ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in özel önem verdiği, Ordu’nun saklı kalmış, unutulmaya yüz tutmuş yöresel mimari özelliklerinin geleceğe taşınması ve yeniden hayat bulması amacıyla düzenlenen “Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi Yarışması” sona ermesiyle birlikte, gözler derecede birincilik elde eden ve Orduluların gururu olan Burak Pamuk’a çevrildi.

 Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçeler için örnek mimari yapı projeleri oluşturmak amacıyla başlattığı “Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi Yarışması” düzenlenen ödül töreni ile son bulan yarışmada Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Burak Pamuk tarafından Perşembe ilçesi için hazırlanan proje birinci oldu.

ÇOK SAYIDA BAŞVURU YAPILDI

Ordu genelinde yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarının yöresel mimari cephe özelliklerinin, kullanılan yerel malzemelerin tespit edilerek örnek mimari yapı projelerinin yapılması hedefiyle 12 Mart 2021 tarihinde başlayan yarışma 26 Temmuz 2021 tarihinde tamamlandı. Yarışmaya 19 ilçe kategorisinde toplam 32 proje başvuruda bulundu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Nihat Şen Başkanlığı’nda alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 3 projeye dereceye girerken 9 proje mansiyon, 4 proje ise satın alma ödülüne layık görüldü.

BİRİNCİLİK PERŞEMBE İLÇESİ İÇİN HAZIRLANAN PROJEYE

Yarışmada Perşembe ilçesi için Murat Turan, Burak Pamuk ve Zeynep Yüksel tarafından hazırlanan proje birinci, Gülyalı ilçesi için Gökhan Karabacak ve Fatma Gençdoğuş Karabacak’ın hazırladığı proje ikinci ve Altınordu için Mustafa Şen’in hazırladığı proje üçüncü oldu. Yarışmada birinci 50 bin TL, İkinci 35 bin TL, üçüncü 25 bin TL ve mansiyon alanlara 10’ar bin TL olmak üzere toplam 200 bin TL ödül verildi.

Burak Pamuk kimdir? 2011 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 2012 yılında IED Barcelona’da Interior Design for Commercial Spaces yüksek lisansını bitirdi.

Eğitim hayatını tamamladıktan sonra yurtiçi ve yurtdışında çeşitli firmalarda profesyonel hayatını devam ettirdi. 2018 yılında memleketi Ordu’ya değer katmak ve şehirle birlikte değerlenmek amacıyla dönüş kararı alan Pamuk, Kasım 2018 itibariyle ODA.Projects adlı bir mimarlık ofisinin sahibi oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulusal bazda düzenlenen Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi Yarışması için hazırladığı proje birincilik ödülüne layık görüldü. Yöremizin engin kültürünün bütün dünyaya örnek olabilecek konut tarzını bu projeyle yansıtmış oldu. Ordu'nun insanına güvenilip destek verilirse neler yapabileceğini göstermiş olan Pamuk, ödül töreninin ardından yaptığı kısa bir konuşmada; “İnşallah proje uygulaması da en kısa zamanda gerçekleşir ve şehrimiz de önemli bir eser kazanmış olur” dedi.

Anahtar Kelimeler : GURURUMUZ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız