HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Eylül 2021 Perşembe Saat: 09:14

“BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

Anadolu Radyo Televizyon Yayıncıları 2. Başkanı Savaş Çelebi, Almanya’dan Ordu’ya fındık toplamak için gelen gurbetçilerin, bu günlerde geri dönmek zorunda kaldıkları için serbest piyasada düşük fiyata fındık vermek zorunda kaldı
“BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

Anadolu Radyo Televizyon Yayıncıları 2. Başkanı Savaş Çelebi, Almanya’dan Ordu’ya fındık toplamak için gelen gurbetçilerin, bu günlerde geri dönmek zorunda kaldıkları için serbest piyasada düşük fiyata fındık vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yaptığı araştırma ve çalışmalardan yola çıkan Çelebi; “Fındık sezonu İçin memleketleri orduya giden gurbetçiler biran önce fındık hasadını yapıp geriye dönmek zorunda oldukları için şu anki mevcut fiyattan ürünlerini satmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Özellikle bugünlerde bana sıkça gelen şikayetlerin başında serbest piyasada hala sağlıklı bir fiyat politikasının oluşmamasıdır” dedi.

Çelebi, açıklamasının devamında; “Üreticiler, bununda fiyatı olumsuz yönde etkileyeceğini ifade ediyorlar. Gurbetçi fındık üreticisi başka çaremiz yok kısıtlı izin süremiz var bu süre içerisinde toplayıp kurutup satmak zorundayız diyerek dert yanıyorlar.

Son yaptığım araştırmalarda ise gurbetçilerimiz şunları dile getirdiler; “Çoğu zaman emanete dahi bırakamıyoruz. Çünkü tekrar ne zaman memlekete geleceğimiz belli olmuyor. Düşük fiyata dahi olsa satmak zorunda kalıyoruz. Bizim gibi olan üretici sayısı oldukça fazla. Bunun fiyatı olumsuz yönde etkileyeceğini biliyoruz ama başka şansımız yok.”

Yetkililerin bir an önce konuya hassasiyet göstermelerini beklediklerini de kaydeden Çelebi, TMO’nun da bu konuda gurbetçilere öncelik tanıması gerektiğini savundu.

Anahtar Kelimeler : “BAŞKA, ÇAREMİZ, YOK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız