HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Eylül 2021 Pazartesi Saat: 09:50

GÜLDAL; “TMO SÜRECİ BAŞARIYLA GÖTÜRÜYOR”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Güldal, TMO’nun Ordu’da ki fındık alım ofislerini yerinde inceleyerek gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Güldal; Fındık üreticilerinin TMOya karşı yoğun ilgisi var, süreç başarıyl
GÜLDAL; “TMO SÜRECİ BAŞARIYLA GÖTÜRÜYOR”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Güldal, TMO’nun Ordu’da ki fındık alım ofislerini yerinde inceleyerek gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Güldal; "Fındık üreticilerinin TMO'ya karşı yoğun ilgisi var, süreç başarıyla götürülüyor" dedi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal TMO'nun, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde fındık alımı yaptığı depoda yaptığı açıklamada; "Gelinen süreçte fındık üreticilerinin TMO'ya karşı yoğun bir ilgisi var. Randevular açık. Şu anda 15 bin üreticimiz ilk haftalar için 30 bin tonun üzerinde randevu almış durumda. İlk bir haftada fındığını teslim eden üreticilere 75 milyon lira ödemesini de yaptık" diye konuştu.

ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Öte yandan Güldal, üreticilerin herhangi bir kayba uğramasını istemediklerini belirterek üreticiler 60'a yakın alım noktasında alım yapan TMO'yu ve bu fiyatları referans alan diğer alıcıları tercih etsinler diyerek tavsiyelerde bulundu.

ALIM NOKTASI SAYISI ARTACAK

Güldal, TMO'nun açıklamış olduğu alım fiyatlarının üreticiler tarafından tercih edildiğini söyleyerek üreticilerin fındıklarına bakarak, ayıklayarak, istenilen kriterlerde hazırlayarak TMO'nun alım noktalarına getirdiğini söyledi.

Güldal, "Bugün itibariyle 32 alım noktası şu anda fındık bölgelerinde açık durumda. Önümüzdeki haftadan itibaren 16 ilaveyle alım noktası sayısı artacak. İlerleyen günlerde de ihtiyaca göre alım noktaları 65-70'e kadar yükselmiş olacak" şeklinde konuştu.

75 MİLYON ÖDEME YAPILDI

Güldal, 1 Eylül itibarıyla başladıkları fındık alımlarına ilişkin ilk ödemeleri de dün hesaplara yatırdıklarını sözlerine ekleyerek; "Bugün de üreticilerimiz hesaplarından bedellerini alabilecekler. İlk hafta için 2 bin 507 çiftçimize 75 milyon lira ödeme yaptık" ifadesini kullandı.

ÜRETİCİLERE TAVSİYE

Güldal, şunları kaydetti: "Fındık satmayı düşünen tüm üreticilerimizin TMO'nun açıklamış olduğu fiyatların altında ürün satmamalarını özelikle rica ediyorum. Bizim kriterlerimiz ve uyguladığımız değerler üreticinin lehine ve bir haftalık, 10 günlük alım dönemine baktığımızda ortalama 27,5'un altına düşmüyor. Yani 27 lira 71 kuruş gibi bir ortalama değer var.

Randımanı yüksek olanlarda 30 lirayı geçen değer bulabiliyor. Dolayısıyla bu kadar emek verdikleri, bu kadar zahmet çektikleri, kurutmak için de günlerdir uğraştıkları fındıklarını öncelikle Toprak Mahsulleri Ofisi'ne veya o fiyatlardan veren ve üzerinde veren diğer alıcılara rahatlıkla satabilirler. Ama fiyatı düşürmemek onların da biraz elinde. Lütfen üreticiler 60'a yakın alım noktasında alım yapan TMO'yu ve bu fiyatları referans alan diğer alıcıları tercih etsinler, herhangi bir kayba uğramasınlar diye tavsiye ediyorum."

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız