HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Kasım 2021 Salı Saat: 09:56

TÜRK EĞİTİM SEN, ‘OKUMUŞ’ İLE DEVAM

KAMU SEN’e bağlı Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongrede yapılan seçimde mevcut başkan Ömer Okumuş, tek liste ile yeniden güven tazeledi.
TÜRK EĞİTİM SEN, ‘OKUMUŞ’ İLE DEVAM

KAMU SEN’e bağlı Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi  7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongrede yapılan seçimde mevcut başkan Ömer Okumuş, tek liste ile yeniden güven tazeledi.

TESK Otelde yapılan kongreye siyasi parti temsilcileri, KAMU SEN’e bağlı sendika başkan ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Ömer Okumuş, önemli mesajlar verdi.

Okumuş, yaptığı konuşmada; “Türk Eğitim-Sen Ordu Şubemizin 7.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Toyumuza katılan misafirlerimize, Türkiye Kamu-Sen'imizin Kıymetli Başkanlarına ve Türk Eğitim-Sen Ordu Şubemizin Kıymetli Delegelerine emek ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz; seçim sonucunda görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Var olsun Türk Eğitim-Sen! Var olsun Türkiye Kamu-Sen!” dedi.

Okumuş, konuşmasının devamında; “Memurlarımız ve üyelerimizin beklentileri seslendirmeye ve sorunlarını dile getirmeye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Ekonomik kayıplarımızın telafisi için ek zam şart olmuştur. Döviz artışları ve tarihi zirveleri memuru, emekliyi ve dar gelirliye yoksulluk olarak yansıtmaktadır. 

Talebimiz olan 3600 ek gösterge, eyt, vergi diliminin %15'te sabitlenmesi, öğretmen meslek kanunu, kariyer basamakları sistemindeki adaletsizlik başta olmak üzere taleplerimizin karşılanması temel mücadele kaynağımızdır. Devlet memurları müşteri temsilcisi değildir. Devlet memurları devletin temsilcileridir. Hükümetler değişir, devlet baki kalır. 

Devletin temsilcisi olan devlet memurları liyakat, adalet ve ehliyet esası anlayışıyla görevlerini yapar ve bu doğrultuda görevde yükselmeyi hak eder. Görevde yükselmede kriter devlete sadakat olmalıdır. Bu sebeple subjektif anlayışla oluşturulan mülakat sistemi kaldırılmalı ve yazılı sınav üstünlüğü atama şartı olarak tek başına değerlendirilmelidir. Devletin hafızası olan memurlar başarı esası olarak yaptıkları görevde gösterdikleri başarı doğrusunda değerlendirilmeyi hakkı etmektedir” diye konuştu.

Devlet memurlarının sorunlarının çözümü için mücadeleye devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Okumuş, sözlerini şöyle noktaladı; “Özetle devlet aklının hakim kılınması için öncelik devlet memurlarının sorunlarının çözülmesi ve yapacakları görevlerde teşvik edilmeleri anlayışın hakim kılınması esastır. 

Umarız ekonomik ve sosyal konularla ilgili sorunların çözümüne ulaşmayı başarabiliriz. Burada bir görevde memurlarımıza düşüyor: Yıllarımızı heba eden etkisiz yetkili sendikaya artık yeter demelisiniz. Sorunlarımızın çözümü ve taleplerimizin karşılık bulması için sizleri Türkiye Kamu-Senli olmaya, birlikte mücadele vermeye davet ediyoruz. "Kazananlar yalnız ve ancak mücadele edenlerdir."

 

Anahtar Kelimeler : TÜRK, EĞİTİM, SEN, ‘OKUMUŞ’, İLE, DEVAM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız