HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Kasım 2021 Salı Saat: 09:19

AŞÇILARIMIZA ‘HELAL’ OLSUN

7nci Dünya Helal Zirvesi ve 8inci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo yarışması 25-26-27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Düzenlenen yarışmada Orduyu Ordu Kadın Kolları Başkanı Nazlı Ediz, İl Temsilcisi Erkan G
AŞÇILARIMIZA ‘HELAL’ OLSUN

"7'nci Dünya Helal Zirvesi" ve "8'inci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo" yarışması 25-26-27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Düzenlenen yarışmada Orduyu Ordu Kadın Kolları Başkanı Nazlı Ediz, İl Temsilcisi Erkan Gül ve Atatürk Parkı Sosyal Tesis aşçısı Melike Dilan Gündoğdu temsil etti.

Yarışma sonucunda Ordulu aşçılar 18 ülke arasından 4.cü seçildiler. Ordulu aşçılar yarışmada başlangıç ve ana yemek olmak üzere ikişer çeşit hem yöresel hem modern tabaklarıyla Orduyu dünyaya tanıttılar.

Başlangıç da yapılan ürünler içli patates topları ve melevcanlı karides. Ana yemek olarak karalahana ve makarna eşliğinde antrikot, tarhanalı makarna ve somon poşe yaptılar. İçinde yöresel ürünler kullanan aşçılar aşçılık şampiyonasında başarı elde ederek Orduya döndüler.

Ordu Kadın Kolları Başkanı Nazlı Ediz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Bu bizim ilk yarışmamız değil, Orduyu daha önce birçok ilde temsil ettik yöresel ürünlerimizi kullanarak. Derecelerle döndük. Dünya 4.cüsü olduk isterdik ki birinci olalım fakat bizden daha iyileri varmış 18 ülke arasından buda bir başarı. Bu organizasyonu hazırlayan taspakon (tüm aşçılar ve pastacılar konfederasyon başkanım öner çulfaza teşekkür ederim. Bize İstanbul da sponsor olan Ünye ( kahve ateşi ) Ramazan Kuyumcuya teşekkür ederim” dedi.

Anahtar Kelimeler : AŞÇILARIMIZA, ‘HELAL’, OLSUN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız