HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Aralık 2021 Pazartesi Saat: 08:59

EKMEK ZAMLANIYOR

Ekmeğe zam yolda. Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı “Girdi fiyatlarındaki artış, ekmek üretimimizi derinden etkiliyor. 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının 175 TLden 360 TLye çıktı. TMO nun un fabrikalarına buğday tahsis
EKMEK ZAMLANIYOR

Ekmeğe zam yolda. Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı “Girdi fiyatlarındaki artış, ekmek üretimimizi derinden etkiliyor. 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının 175 TL'den 360 TL'ye çıktı. TMO nun un fabrikalarına buğday tahsisi yapmasıyla un fiayti 200 Tl oldu.bu nedenle ekmeğe zam kaçınılmaz.” Dedi.

“NE YAPACAĞIMIZ ŞAŞIRDIK”

Yazıcı, Türk Lirası'nın dolar kuru karşısındaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve akaryakıttaki pahalılık ekmeği vurdu. Un fiyatlarındaki hızlı yükseliş nedeniyle fırıncılar ne yapacağını şaşırdığını söyledi.  Girdi fiyatlarındaki artış, ekmek üretimimizi derinden etkiliyor. Fırınların artan maliyetler nedeniyle kepenk kapatama noktasına geldi, bu nedenle ekmek fiyatlarının yeniden gözden geçirilmesinin şart olduğunu ifade etti.

“MAĞDURUZ…”

Fiyatların artmasının fırıncıları olumsuz etkilediğini söyleyen Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, “Vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz. Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 200 arttı. Yılbaşından sonra fiyatlar artarsa durum hepimiz için daha zor olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak.” Şeklinde konuştu. 

Ekmek fiyatı en son ekim ayında güncellenmiş ve 230 gram 2 TL’den satılan ekmeğin gramajı 250 fiyatı da 2,5 TL’ye yükseltilmişti. ÖZEL HABER/Ufuk ERSOY

Anahtar Kelimeler : EKMEK, ZAMLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız