HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Şubat 2022 Pazartesi Saat: 15:56

İŞBAKAN’DAN ENGELLİLERE EMEKLİLİK ÖNERİLERİ

Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan, engelli vatandaşların kaç yılda emekli olacağını ve kaç yıl prim ödeyecekleri konusunda bilgiler verdi. Engelliler emekli olmak için yaş sınırı beklemiyor. Sadece engel grubuna göre yıl
İŞBAKAN’DAN ENGELLİLERE EMEKLİLİK ÖNERİLERİ

Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan, engelli vatandaşların kaç yılda emekli olacağını ve kaç yıl prim ödeyecekleri konusunda bilgiler verdi.

Engelliler emekli olmak için yaş sınırı beklemiyor. Sadece engel grubuna göre yıl doldurması gerekiyor diyen İşbakan, “Engellilik derecesi sağlık kurulu tarafından verilen raporla belirleniyor” dedi.

YÜZDE 40-YÜZDE 49 18 YIL, YÜZDE 50 VE ÜZERİ RAPORU OLANLAR 16 YIL ÇALIŞIYOR

Konu ile ilgili merak edilenleri anlatan Ordu il engelliler meclisi Başkanı Ümit İşbakan, "İş yasasına göre özel sektörlerde yüzde 3 çalıştırma zorunluluğu var. Kamu kurum ve kuruluşlarında yüzde 4 çalıştırma zorunluluğu var. Yüzde 40ile 49 arası çalışma iş kaybı olan engelli, 18 yıl 4680 gün prim günü doldurunca emekli olabiliyor. Yüzde 50 ve 59 arası ve daha fazla engelli olan ise 4320 gün primle 16 yılda emekli oluyor" diye konuştu.

BAĞ-KURLULAR 20 YIL PRİM ÖDEDİĞİNDE EMEKLİ OLUYOR

Bağ-Kur’dan emekli olacaklar konusunda da bilgilendirmede bulunan Ümit İşbakan, "Yüzde 40 ve üzeri engelli ise 20 yıl prim ödediği takdirde emekli olabiliyor. Bağ-Kurlular yani kendi işi olanlar" yanıtını verdi.

MALULEN EMEKLİ OLACAKLAR DİKKAT!

Malulen emekli olacakların 10 yıl sigortalılık ve 1800 gün prim ödemesi gerektiğini de ifade eden İşbakan, “Bir de malulen emekliler var. Bir kişi başına gelen hastalık ya da kaza sonucu çalışma iş gücünün 3'te 2 'sini kaybederse o zaman malulen emekli olabiliyor. Bunun için de 10 yıl sigortalılık 1800 iş günü çalışma gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız