HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Aralık 2016 Perşembe Saat: 10:16

TEHLİKE KAPINIZI ÇALMADAN ÖNLEM ALIN!

MedicalPark Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tahir Ulusoy; “Kalp ve damar hastalıklarının, düzenli olarak kontrollerini yaptıran kişilerde erken teşhis edilebileceğini söyledi.
TEHLİKE KAPINIZI ÇALMADAN ÖNLEM ALIN!

MedicalPark Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tahir Ulusoy;  “Kalp ve damar hastalıklarının, düzenli olarak kontrollerini yaptıran kişilerde erken teşhis edilebileceğini söyledi.

                   

Kalp ve damar hastalıklarının kapsamının oldukça geniş olduğunu belirten  Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tahir Ulusoy; “kalp hastalıklarının son yıllarda genç yetişkinleri de etkisi altına aldığını vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: Kalp ile ilgili birçok hastalık bulunmaktadır. Bunlardan en sık karşılaşılanlar; kalp kapaklarındaki hastalıklar, kalbin yapısından kaynaklanan anormallikler, kalbe kan akışını sağlayan damarlardaki rahatsızlıklar ve kalpteki ritim bozukluklarıdır. Ailesinde kalp hastalığı bulunanlar, sigara içenler, tuzlu, şekerli ve aşırı yağlı gıdalar tüketenler, şeker hastaları, yüksek tansiyonu olanlar, kolestrolü ve kan yağları yüksek olanlar, fazla kilosu ve karın bölgesinde yağ toplanması olan hastalar, stresli kişiler, spor yapmayan hareketsiz yaşam sürenler daha fazla risk grubunda bulunan kişilerdir. Değişen yaşam koşulları sonucu insanların beslenme alışkanlıkları da değişmiş, sigara kullanımı artmış, daha stresli ortamlarda ve ağır iş koşullarında çalışmaya başlamışlardır. Böylelikle günümüzde kalp hastalıkları daha sık görülmeye ve daha erken yaşlarda oluşmaya başlamıştır. Eskiden yaşlı hastalığı olarak bilinen kalp hastalıkları artık günümüzde genç insanlarda da ani ölümlerin en sık sebebi olarak bilinmektedir.” dedi.

"HİÇBİR ŞİKAYETİ OLMAYANLAR BİLE KALP HASTASI OLABİLİR”

Bütün bu olumsuzluklara rağmen kalp ile ilgili hastalıkları daha iyi anlayıp, daha iyi tanıyarak kalp krizi bizi yakalamadan gerekli önlemlerin alınabileceğini ifade eden Uzm. Dr. Tahir Ulusoy konuşmasına şöyle devam etti: “ Biz uzmanlar hiçbir yakınması olmasa da 20'li yaşlardaki herkesin kolesterol, kan şekeri ve kan basıncı değerlerlerini ölçtürmesini, 40 yaşından sonra ise risk durumuna göre 3 yıllık periyotlarla kardiyolojik kontrollerin yaptırılmasını öneriyoruz. Tıpta yaşanan gelişmeler sayesinde kalp hastalıklarının tedavisi hızla gelişmiş ve kalp hastalıklarından kaynaklanan ölüm oranları giderek azalmıştır. Bir kalp krizi hastası ne kadar hızlı teşhis edilir, ne kadar erken hastaneye ulaştırılır ve ne kadar erken doğru tedaviye başlanırsa o hastanın ölüm oranı o kadar düşmektedir. Kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde anjiyo, balon, stent ve by-pass uygulamaları önemli bir yer almaktadır. Kalbin ritim bozukluklarının tedavisi için de EPS, ablasyon pil takılması gibi işlemler ile hastaların  uzun ve daha konforlu yaşamasını sağlanabilmektedir.” diye konuştu.

 (ORDU YENİ HABER)

Anahtar Kelimeler : TEHLİKE, KAPINIZI, ÇALMADAN, ÖNLEM, ALIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız