HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Şubat 2022 Pazartesi Saat: 12:19

MALİYE KAMPI, MİLLET PLAJI OLARAK KALMALIDIR

 Ziraat Odası eski Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi (UFK) eski başkan vekili Onur Şahin, Efirli’de bulunan maliye kampının millet plajı olarak kalması yönünde tavsiyelerde bulundu. Şahin, Resmi Gazetede yürürlüğe giren 4264 sayılı
MALİYE KAMPI, MİLLET PLAJI OLARAK KALMALIDIR

 Ziraat Odası eski Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi (UFK) eski başkan vekili Onur Şahin, Efirli’de bulunan maliye kampının millet plajı olarak kalması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Şahin, Resmi Gazetede yürürlüğe giren 4264 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “10 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 4264 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile İlimizin Perşembe İlçesi, Efirli Mahallesi sınırları içinde kalan ve yerel halkın  “Maliye Kampı” olarak adlandırdığı 5 parselden oluşan toplam 7.288 m2 taşınmaz Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirilmek üzere özelleştirme kapsam ve programına alınmıştır.

Aynı Cumhurbaşkanı kararında Özeleştirme kapsamına alınan bu alanın satış, kiralama, işletme hakkının verilmesi,  kat/arsa karşılığı inşaat yaptırma yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesi ve bu işlemlerin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına da karar altına alınmıştır.

Ordu kalkının denizden yararlandığı alanlar çok sınırlı olup, halkın ağırlıklı olarak kullandığı bu alan da bu özelleştirme kararı ile halkın genel kullanımına kapanacaktır.

Özelleştirme Kararında bu alanın kat karşılığı arsa olarak verilmesi de öngörülmektedir.

Mevcut haliyle Hazine’nin mülkiyetinde olup, tüm halkın serbestçe kullanımında olan bu alan,  Özelleştirme sonrasında sınırlı kişi ve kişilerin mülkiyetine ve kullanımına geçecektir” dedi.

 

HALKIN MİLLET BAHÇELERİ GİBİ MİLLET PLAJLARINA DA İHTİTACI OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR.

Şahin, açıklamasının devamında ise; “Özellikle düşük gelire sahip insanlarımızın ailesiyle birlikte imkanlarını zorlamadan güzel vakit geçirdiği alanlardan biriside halk plajlarıdır. Bir sahil ili olmamıza rağmen deniz ve sahillerden halkın topluca yararlanabileceği alanlar sınırlıdır.

Sınırlı olan bu alanlardan Hazine’nin mülkiyetinde olan bölgeler halk adına bir kazanımdır. Özelleştirme Kararı bu sınırlı kazanımların da yok olmasına neden olacaktır.

Son yıllarda hayata geçirilen Millet Bahçeleri gibi Millet Plajları da hayata geçirilmeli ve Hazine’nin mülkiyetinde bulunan bu rezerv alanlar bu hizmetin hayata geçirilmesinde kullanılmalıdır.

 

ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDAN ÇIKARTILARAK MÜLKİYETİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DEVREDİLMELİDİR.

Aynı bölgede Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “ Kadınlar Plajı” olarak düzenlenen alan halkımızın genel kullanımına açık olup, bu konuda önemli bir boşluğu doldurmakta, verilen hizmet de takdir toplamaktadır.

Yanlış bir kararla özelleştirme kapsamına alınan Efirli Maliye Kampının bulunduğu gayrimenkulün mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine “ Halk plajı olarak işletilmesi kaydıyla” devredilmedir” diye konuştu.

 

MİLLETVEKİLLERİ, YEREL YÖNETİMLER, MESLEK ÖRGÜTLERİ, SİYASİ PARTİLER VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BU TALEBİ ORTAK BİR SESLE DİLE GETİRMELİDİR

Konuyla ilgili herkesi ortak hareket etmeye ve göreve davet eden Şahin; “Araba devrildikten sonra yol göstermek bir anlam ifade etmemektedir. 8 ay önce alınan bu özelleştirme kararı sadece yerel gazetelerimizde gündelik bir haber konusu olarak yer almış, ilgili meslek örgütleri ve siyasi partilerce konu hakkında gerekli hassasiyet ve ortak tavır sergilenmemiştir.

Kararda da belirtildiği gibi bu alanın özelleştirilmesi işlemi 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanacak olup,  bu alanın milletin kullanımdan özel kişi veya kuruluşların kullanımına geçmesi an meselesidir.

Ordu da yaşayan ve yaşamaya devam eden bir vatandaş olarak duyarsız kalamadığım bu konuyla ilgili , başta ilimizin milletvekilleri olmak üzere, yerel yönetimlerimizi , meslek örgütlerini, basınımızı ve  siyasi partilerimizi konuyu siyasallaştırmadan  Ordu insanımızın ortak çıkarlarını dikkate almak suretiyle bu alanın Millet Plajı olarak halkın hizmetine sunulması konusunda ortak hareket etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : MALİYE, KAMPI, MİLLET, PLAJI, OLARAK, KALMALIDIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız