HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Mart 2022 Cuma Saat: 14:13

“ İSTİKLAL MARŞI ÖLÜMSÜZ BİR ESERDİR”

ODÜ Rektörü Ali Akdoğan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeniyle mesaj yayınladı. Rektör Akdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: Milli Mücadelenin en zor dönemlerinde yazılan İstiklal Marşı, T
“ İSTİKLAL MARŞI ÖLÜMSÜZ BİR ESERDİR”

ODÜ Rektörü Ali Akdoğan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeniyle mesaj yayınladı. Rektör Akdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: Milli Mücadelenin en zor dönemlerinde yazılan İstiklal Marşı, Türk milletinin yeniden dirilişinin bir simgesi, ulusumuzun bağımsızlık bildirgesidir. Vatansever şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından dönemin en karanlık günlerinde kaleme alınan İstiklal Marşı, Türk milletinin tarih boyunca yaşadıklarını, kahramanlıklarını, manevi değerlerini ve vatan sevgisini en anlamlı biçimde anlatan ölümsüz bir eserdir.

Türk milletinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’ndan saçılan bağımsızlık tutkusu yolumuzu aydınlatmaya devam ederken maneviyatı ve edebiyatı bu denli bütünleştirebilen ve bu kadar güzel ifade edebilen bir şaire sahip olmanın gururunu yaşamaktayız.

Bugün bizlere düşen en büyük görev İstiklal Marşımızda anlatıldığı gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerini özümseyerek atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve minnetle yad ediyoruz.

 

Anahtar Kelimeler : , İSTİKLAL, MARŞI, ÖLÜMSÜZ, BİR, ESERDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız