HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Aralık 2016 Pazartesi Saat: 09:19

“BÖLEMEYECEKSİNİZ, YIKAMAYACAKSINIZ”

ORDU, TERÖRE KARŞI TEK SES, TEK YÜREK:
“BÖLEMEYECEKSİNİZ, YIKAMAYACAKSINIZ”

Ordu’da, yapılan “Teröre Lanet, Şehitlere Saygı Mitingi”nde Ordulular tek ses, tek yürek oldu. Açılan pankart, döviz ve atılan sloganlarda vatandaşlar hep bir ağızdan; “Bölemeyeceksiniz, yıkamayacaksınız” dedi.


Ordu Büyükşehir Kent Konseyi  öncülüğünde ''Teröre Lanet, Şehitlerimize Saygı" Mitingi  düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan mitinge Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, Trabzon Milletvekili Muhammed Balta, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt, daire müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi öncülüğünde  ''Terore Lanet, Şehitlerimize Saygı" Mitinginde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Milletimizin birlik ve beraberliği olmasaydı  bu vatanda barınamazdık. Sizlerin vatan söz konusu olduğunda her şeyin teferruat olacağı bilincine sahip olmanız, bizi birçok badirelerden kurtardı. Milletimizin, 15 Temmuz’da da şehit olma uğruna canını hiçe sayarak meydanlara inmesi, bunun bir örneğidir. Biz bu inanca sahip olduğumuz sürece memleketimizde hiçbir zaman bayrağımız inmeyecek, ezanlar susmayacak, birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak" diye konuştu.

"Ülkemiz stratejik bir konuma sahip. Bütün dünya ülkeleri Türkiye üzerinde oyunlar   çevirerek, bizi bayraksız, ezansız bırakmak istiyorlar" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Bütün yaşanan bu olaylar karşısında birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz, güvenlik güçlerimize destek vermemiz gerekiyor. Kenetlenip, birbirimize güç vermek durumundayız" şeklinde konuştu.

Trabzon Milletvekili Muhammed Balta da mitingde yaptığı konuşmada, "Şu anda sınırlarımız dışında bu soğukta mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarına, kahramanlara, bağrımızdan çıkan evlatlarımıza, bu yiğit ve mert insanların yaşadığı Ordu'dan selamlarımızı gönderiyoruz.

Sınırlarımız içerisinde terörle mücadele eden askerimize, polisimize de güzel Ordu’muzdan selam iletiyoruz. Teröre karşı tek yürek, tek ses  vermek için buradan mesaj veriyoruz" derken, Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise, teröre karşı tek ses olmak için toplanıldığını söyleyerek, "Dünyada oynanan bir oyunun gösterisini hep birlikte izliyoruz" dedi ve birlik, beraberlik vurgusu yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Musul, El-Bab, Kobani, Cerablus, Halep bizim şehirlerimizdi. Ne zaman bizim değildi, emperyalistlerin yaptığı o masa başı haritayla birlikte. 280 bin şehidimiz var Çanakkale’de. 6 bin 400 şehit ile en fazla şehidimiz olan il Şam, 5 bin şehidimiz olduğu ikinci ilimiz Halep. 4 bin şehidimiz olan üçüncü ilimiz ise Bursa. Şimdi Musul’da, Halep’te ne işiniz var diyenlere söylemek lazım ki; buralar bizim arkadaş. Finlandiya’nın 350 bin nüfusu var ama bin askerle Türkiye aleyhine çarpışıyor. Kanada, Danimarka çarpışıyor. O devletlere bir şey söylemeyenler, ABD’nin burada ne işi var diyemeyenler, Türkiye’nin Suriye’de, Halep’te ne işi var diyenlere ben tek kelimeyle şunu söyleyebilirim. Bu sorgulamaları yapanlar vatan hainidir. Onların başka ülkelerden hiç farkı yoktur” dedi.

Mitingin düzenlenmesine öncülük eden Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt, Türk milletinin bu toprakları asla emperyalist güçlere teslim etmeyeceğini söyledi. Enginyurt, “Bu topraklar bize binlerce yıldır emanet kaldı. Bu vatanı, bu emaneti terör örgütlerine teslim etmeyiz. Bu vatanda binlerce yıldır bir arada yaşayan, bir arada oturan insanları bölemezsiniz, bir iki bombayla korkutamazsınız, yok edemezsiniz. Teröre karşı biriz, birlikteyiz. Ordu'daki kurumlar ve sivil toplum kuruluşları olarak demokrasimize, bayrağımıza, devletimize, askerimize, polisimize sahip çıkmak için hep birlikte biraradayız" dedi.

"Teröre Lanet, Şehidimize Saygı'' mitinginde siyasi parti temsilcileri de birlik ve beraberlik mesajı verdi. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız