HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Nisan 2022 Pazartesi Saat: 16:03

“EK ZAM İSTİYORUZ”

KESK Ordu Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sezgin Yılmaz, “İnsanca yaşamaya yetecek bir maaş için ek zam istiyoruz” dedi. Üretici enflasyonundaki bu vahim artışın iğneden ipliğe zam
“EK ZAM İSTİYORUZ”

KESK Ordu Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sezgin Yılmaz, “İnsanca yaşamaya yetecek bir maaş için ek zam istiyoruz” dedi.

Üretici enflasyonundaki bu vahim artışın iğneden ipliğe zam sağanağının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, dolayısıyla tüketici enflasyonunun yükselmeye devam edeceğini ispatlamaktadır diyen Yılmaz, Maaşlarımızın yaşadığımız gerçek enflasyon ile uzaktan yakından ilgisi olmayan TÜİK enflasyonuna endekslenmesi sonucunda hepimiz yıllardır kaybediyoruz. Bu rağmen hala “memura, memur emeklisine müjde, şimdiden %15,3 enflasyon zammı oluştu” manşetleri atanları kınıyoruz. Bir kez daha altını çiziyoruz. Enflasyona göre maaş zammı “sıfır” zam demektir. Sahte rakamlardan ibaret TÜİK verilerine göre maaş zammı ise reel gelirimizin erimesi, yoksulluğumuzun artması demektir.

İşçiler, kamu emekçileri, emekliler bugüne kadar maaşlarında, ücretlerinde yapılan sefalet artışları sonucunda fazlası ile fedakârlıkta bulunmuştur. Üstelik söz konusu sefalet artışları bile daha yılın ilk aylarında emekçilerin cebine girmeden geri alınmaktadır” diye konuştu.

Açlık sınırının beş bin TL’yi, yoksulluk sınırının ise 16 bin TL’yi çoktan aştığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “İğneden ipliğe, ekmekten suya zam sağanağı hız kesmeden devam etmektedir. Resmi enflasyon bile yılın üç ayında %22,8 artmıştır. Yaşadığımız gerçek enflasyon ise bunun en az iki katıdır. Dolayısıyla bu koşullarda hiç kimsenin altı milyon kamu emekçisinin ve emeklinin yılın başında yapılan %7,5 sefalet zammı yetinmesini istemeye hakkı yoktur. Temmuz ayını beklemeden tüm kamu emekçilerinin, emeklilerin maaşları insanca yaşamaya yetecek seviyeye çekilmelidir.”

2022 yılının başından itibaren geçerli olmak üzere maaşların seyyanen 2 bin TL artırılmasını isteyen Yılmaz, daha sonra şunları söyledi:

“Temmuz ayında en düşük kamu emekçisi maaşı; kira, yakacak, ulaşım gibi sosyal ödemelerle yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.

Tüm tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınmalı, KDV tamamen kaldırılmalıdır. Halkın, emekçilerin cebinden alıp, beşli çeteye, yandaşlara aktarmanın aracı olan Kamu Özel İş birliği Projeleri, Döviz Garantili İhaleler sonlandırılmalıdır. Tükettiğimiz her şeye zam olarak yansıyan akaryakıt ürünlerinde ÖTV ve KDV sıfırlanmalıdır.

Özelleştirmeler iptal edilmelidir. Başta enerji üretim ve dağıtım şirketleri olmak üzere özel sektöre peşkeş çekilen tüm işletmeler, fabrikalar kamulaştırılmalıdır. Hangi sendikaya üye olursa olsun, ya da bir sendikaya olmasın, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir maaş talebine sahip çıkmaya,  emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye, gerçek sendikacılığın evinde,  KESK’te birleşmeye davet ediyoruz.” 

Anahtar Kelimeler : “EK, ZAM, İSTİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız