HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Nisan 2022 Salı Saat: 16:18

“KUTLA(YA)MIYORUZ”

Ordu Barosu Başkanlığı 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koyma programı düzenledi. Baro Başkanı Av. Sibel Torun, öncülüğünde Atatürk Anıtı önünde toplanan Baroya bağlı avukatlar, Ata’ya sunulan çelenkin a
“KUTLA(YA)MIYORUZ”

Ordu Barosu Başkanlığı 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koyma programı düzenledi. Baro Başkanı Av. Sibel Torun, öncülüğünde Atatürk Anıtı önünde toplanan Baroya bağlı avukatlar, Ata’ya sunulan çelenkin ardından saygı duruşunda bulundular.

Ordu Barosu Başkanı Av. Sibel Torun, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile 81 ilin Baroları, 5 Nisan Avukatlar Günü hasebiyle açıklama yayımlayarak, mesleklerinin tehdit altında olduğuna, yargı bağımsızlığı, avukatlara yönelik şiddet, Çoklu Baro üzere meselelere dikkat çekti.

Torun, Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan ortak açıklamayı da kamuoyu ile şu şekilde paylaştı: “Mesleğimiz Tehdit Altında! 5 Nisan Avukatlar Günü’nü Kutla(ya)mıyoruz! Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız” denilen açıklama şöyle kaydedildi:

“AVUKATLIK MESLEĞİNİN PRESTİJİ ZAYIFLATILDI”

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya itimat ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin prestijini zayıflattı. Yargı Bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin prestijini kimseye teslim etmeyeceğiz.

Avukata yönelik şiddet mesleğimizi icra ettiğimiz yerlerin hudutlarını aşarak, meslek kümemizi gaye haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet tipi haline geldi. Avukata yönelik şiddeti ne olursa olsun durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, toplumsal ve ruhsal şiddet karşısında yalnız bırakmayacağız.

FİYAT TARİFELERİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Avukatlık fiyatları insan onuruna yaraşır formda, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. Fiyat tarifelerinde olması gereken artışları; ödemelerin vaktinde yapılmasını sağlayacağız.

KAMU AVUKATLARINA MOBBİNG SORUNU HALA ÇÖZÜLMEDİ

Kamu avukatları ek gösterge, mobbing ve mesleksel bağımsızlıklarının korunması sorunu hala çözülemedi. Baroları kamu avukatlarının meslek örgütü haline getirecek, problemlerini çözeceğiz.

NİTELİKSİZLEŞTİRMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Hukuk Fakültesi kontenjan ve sayılarının gereksinim durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan artırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor. Üniversite giriş imtihanında hukuk fakültesi barajının yükseltilmesini sağlayarak meslekteki niteliksizleşmenin önüne geçeceğiz.

STAJERLER EŞİT ŞARTLARA SAHİP DEĞİL

Bağlı çalışan avukatların fiyat ve özlük hakları yasal bir statüye; Stajyer Avukatlar eşit nitelikteki öteki hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit şartlara sahip değil. Bağlı çalışan avukatların emek uğraşını sahipleneceğiz. Stajyer Avukatların önündeki kamuni manilerin kaldırılmasını sağlayacağız.

ERİŞİM KONUSUNDA VAKTE DAYALI MANİLER BULUNUYOR

Adalete erişim önünde avukatlar ve yurttaşlar için iktisada, yere ve vakte dayalı maniler bulunuyor. Adalete erişimin önündeki manileri kaldırmak için yetkili makamlarla kurulacak kesintisiz işbirliğimle tahlilleri birlikte hayata geçireceğiz.

BAROLARIMIZI BİRLEŞTİRECEĞİZ

Çoklu Baro Kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü. Barolarımızı birleştireceğiz.”

 

Anahtar Kelimeler : “KUTLA(YA)MIYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız