HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 07:55

DİKKAT HAYALLERİNİZ SUYA DÜŞMESİN

ORDULULARA ‘PİYANGO’ UYARISI!
DİKKAT HAYALLERİNİZ SUYA DÜŞMESİN

ÖZEL HABER

Milli Piyango Yılbaşı çekilişinde dağıtılacak olan büyük ikramiye, Orduluların hayallerini süslemeye başladı. Vatandaşlar hızla tükenmekte olan biletlerden almak için bayilerde kuyruk oluşturmaya devam ediyor. Karşısına çıkan ilk biletçiden bir bilet alıp, şansını denemek isteğinde olan Ordululara da yetkili bayiler sahte biletlere karşı Orduluları uyarmaya devam ediyorlar.

Ordu’da çok uzun yıllardır Milli Piyango bayiliği yapan Ankara Büfe yetkilileri de vatandaşların hayallerinin suya düşmemesi yönünde dikkatli ve tedbirli olmalarını istediler. 

Her biletçide satılan Milli Piyango Bileti gerçek Milli Piyango bileti olmayabilir diyen yetkililer, Sahte Milli Piyango Bileti almamak için dikkat edilmesi gerekenleri bilmezseniz, belki de Milli Piyango Yılbaşı Çekilişinde büyük ikramiye size çıkacak; fakat sizin sahte Milli Piyango Biletine sahip olmanız nedeniyle siz, 60 milyon TL’lik büyük ikramiyeye sahip olamayabilirsiniz. Bu büyük üzüntü; ve hayal kırıklığı ile yüz yüze gelmek istemiyorsanız, Milli Piyango bileti alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusunun yanıtını iyi bir şekilde öğrenmeniz gerekmektedir. Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenleri ise yetkililer şu şekilde sıraladı;

Milli Piyango bileti alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler:

YIRTILMIŞ VE BURUŞMUŞ BİLETLERİ ALMAYIN

Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sırada, biletin özelliklerinin net bir şekilde okunması yer alıyor. Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bir diğeri de, Milli Piyango biletinin alındığı kişi ya da bayidir. Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bir diğeri ise, biletin yırtılmamış; ve buruşmamış olması gerektiğidir.

BAYİLİK RUHSATINA VE SATIŞ MÜHRÜNE MUTLAKA BAKIN

Milli Piyango bileti alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusunun yanıtlarından bir diğeri de: Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, gezici biletçilerde yaka kartı; ve bayilerde satılan biletlerde de, Milli Piyango İdaresi tarafından verilmiş bayilik ruhsatının bulunmasıdır. Milli Piyango bileti alırken, bayilik ruhsatı ya da yaka kartını istediğinizde, size gösterebilecek olan kişilerden yılbaşı bileti almanız önerilmektedir.

Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, yılbaşı biletinin arka tarafında yer alan bayi satış mührünün bulunup bulunmadığı da yer almaktadır. Bayi satış mührü, yılbaşı biletinin arkasında mutlaka yer almalıdır. Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, yılbaşı biletinin, pürüzsüz; ve örselenmemiş olması gerektiği de yer almaktadır.

GÜVENLİK NUMARASINI KONTROL EDİN

Milli Piyango bileti alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusunun yanıtlarından bir diğeri de şu şekildedir: Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, Milli Piyango biletinin, yılbaşı biletinin sol alt kısmında yer alan güvenlik numarasıdır. Bu güvenlik numarasının üzerinde iki parmak gezdirildiğinde, güvenlik numarası rakamlarının kabarık olduğunun hissedilmesi gerekmektedir.

Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan bir diğer şey de, yılbaşı biletinin ışığa tutulmasıdır. Işığa tutulan Milli Piyango biletinin üzerinde, beyaz renkli bir MP ambleminin yer alması gerekmektedir. Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, yılbaşı biletinin UltraViyole ışınlara tutulması da yer alıyor. UltraViyole ışıkta yılbaşı biletinin üzerinde açık yeşil; ve mavi renklerde, hem parlayan; hem de kesik çizgiler şeklinde dağılmış olan elyafların bulunması gerekiyor.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE İKRAMİYE YOK

Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, yılbaşı biletini, 18 yaşından küçük kişilerin almamasının gerekliliği de yer alıyor. Yaşı 18’den küçük olan kişilere büyük ikramiye çıksa dahi, bu kişiler, büyük ikramiye talebinde bulunamıyorlar.

BİLETİN ARKASINA ADINIZI, SOYADINIZI VE İMZANIZI ATIN

Milli Piyango bileti alındıktan sonra yapılması gerekenler arasında ilk sırada ise, Milli Piyango bileti alan kişinin, Milli Piyango biletinin arkasına, isim ve soy isim yazarak imzalamasının gerekliliği yer alıyor. Bu işlem güvenlik açısından önemli. Yılbaşı biletine büyük ikramiye çıkıp da, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü; ya da şubelerine gidildiğinde de, büyük ikramiyenin teslim alınmasının öncesinde, yılbaşı biletinin sahibinin, yılbaşı biletinin arkasına adını ve soy adını yazarak imzasını atması isteniyor. Bu şekilde, yılbaşı biletinden kazanılan büyük ikramiyenin kime ait olduğu belirlenmiş oluyor.

Milli Piyango bileti alırken dikkat edilmesi gerekenlere uymanız; ve sahte Milli Piyango bileti alıp, hayallerinizi suya düşürmeyin. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : DİKKAT, HAYALLERİNİZ, SUYA, DÜŞMESİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız